Scena artistica din Romania

Cristian Sofron i-a suflat lui Horatiu Malaele rolul din «Toate panzele sus!»

Publicat: 12 mai 2019
3

Indragitul actor Cristian Sofron sau Mihu din celebrul serial „Toate panzele sus!” a implinit 61 de ani pe 9 mai. Actorul era un adolescent carismatic cand a fost distribuit in productia tv care i-a adus celebritatea. Nu multi stiu, dar el s-a batut pentru rolul vietii lui cu actorul Horatiu Malaele.

Rolul care i-a adus un munte de popularitate l-a facut pe vremea cand avea doar 18 ani. Atunci a fost solicitat de producatorul Mircea Muresan pentru rolul lui Mihu din serialul „Toate panzele sus!”, filmat in perioada 1977 -1978.  Insa inainte de acest proiect, mai exact in 1971, Cristian Sofron a lucrat cu Sergiu Nicolaescu pentru un alt proiect important. „Atunci i-am condamnat pe toti la moarte”, ecranizarea nuvelei „Intoarcerea lui Ipu”, de Titus Popovici.

Actorul a invatat actoria de mic, a prins gustul pentru platourile de filmare si a invatat cum sa stea in fata camerelor de luat vederi. „Era un tanar plin de viata, dornic sa invete cat mai mult si sa capete experienta. Putini sunt cei care la varsta lui isi doresc sa invete si sa capete experienta de la ceilalti mai invatati ca el. A fost un copil cu care am colaborat excelent si care a invatat mult de la fata locului, de la filmarile pentru aceasta pelicula”, ne-au povestit fosti colegi de filmare ai actorului de la vremea respectiva.

Si pentru ca tanarul s-a indragostit de cinema, iata ca a fost solicitat pentru miniseria „Toate panzele sus!”, regizata de Mircea Muresan. „Cand am ajuns la probele pentru acest serial care a facut istorie, la domnul Muresan mai era doar o singura persoana pentru a da probe. E vorba de Horatiu Malaele, insa regizorul m-a preferat pe mine."

"Putini stiu ca eu personal am inceput filmarile mai devreme cu doua luni. Mai exact, era o pregatire pentru film, caci trebuia sa ma imprietenesc cu cainele cu care urma sa filmez, cu Labus din poveste. Asa ca m-au dus la granicerii din Constanta si m-am imprietenit cu cainii. Iar intr-un final au ramas cinci caini imensi cu care ma plimbam prin Constanta, unde avea sediul echipa de filmare si cei care au intrat in preselectie. Ieseam cu ei la plimbare pe faleza Cazinoului Constanta si cum eu aveam un fizic «impunator», pe care il am si azi, toata lumea se uita dupa baiatul slab cu cinci caini imensi in lesa. Am filmat de doua-trei ori in Bulgaria, la Nisipurile de Aur, si faceam naveta in Delta. Filmarile pentru toate porturile in care ancoram in film se faceau in Portul Tomis, cu vasul «Speranta» care avea un motor vechi”, ne-a povestit cu zambetul pe buze actorul. 

Peste ani, acesta a mai jucat in cateva pelicule: „Triunghiul Mortii”, „Mircea” si „Supravietuitorul”. Anul trecut a avut o aparitie in „Morometii 2”, in rolul lui Marin Geaca, si continua sa fie actor si director la Teatrul Odeon din Capitala. Este casatorit cu actrita Andreea Macelaru Sofron (41 de ani) si au doi copii: ”Mi-am dorit copii, dar  fara sa constientizez cat de splendid este acest rol!”, spune el.

Cristian Sofron nu este singurul membru al familiei care castiga bani frumosi din actorie. Putini stiu ca el mai are un frate, Cosmin Sofron (49 de ani), tot artist. Ion, tatal celebrilor frati, a fost colonel in armata romana, iar mama Maria a fost lucrator comercial. Cosmin a debutat la sapte ani sub atenta observatie a regizorului Lucian Bratu si a facut parte si din echipa de actori care a lucrat cu Sergiu Nicolaescu.
Adauga un comentariu