Scena artistica din Romania

Cristian Şofron, noul director al Teatrului „Stela Popescu”. „Sper să contribui prin experienţa pe care o am”

Publicat: 06 apr. 2021
Cristian Sofron zambeste larg
Cristian Sofron este noul director al "Teatrului Stela Popescu"

Actorul Cristian Şofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu” începând cu această lună. Şofron este un actor român de teatru, televiziune și film.

Cel mai reprezentativ rol al acestuia este cel al marinarului Mihu din filmul serial Toate pânzele sus.

Cristian Şofron, noul director al Teatrului „Stela Popescu”

Investit în noua funcție, actorul a oferit declarații.

 „Sper să contribui prin experienţa pe care o am la dezvoltarea Teatrului «Stela Popescu» din punct de vedere repertorial, la evoluţia personalităţii pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureştean. A găși cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureştene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine.”, a declarat Cristian Şofron la preluarea mandatului.

Cine este Cristian Şofron

Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” (2009-2017), consultant artistic al Universităţii Naţionale  de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti (2009-2011) şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa (2005-2007).

Şofron a fost recompensat, în 2012, cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate acordat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, iar în 2013, cu premiul pentru întreaga activitate al Uniunii Cineaştilor din România.

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru, la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski şi Alexandru Dabija.

Începând din această lună, Cristian Şofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu”. Instituția s-a născut din pasiunea nemărginită pentru scenă, dragostea pentru public şi artişti a marii personalități culturale care i-a dat numele.

În spiritul acesteia, Teatrul Stela Popescu este astăzi un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală.

Comentarii
Adauga un comentariu