National

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 2.000 de lei pentru discriminarea rromilor

Publicat: 24 sept. 2014
1

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a hotarat, in unanimitate, miercuri, amendarea gazetarului Cristian Tudor Popescu, cu 2.000 de lei, pentru discriminarea rromilor, intr-un articol din ziarul „Gandul”.

Citeste si Consiliul Europei denunta discriminarea rromilor in Romania

”Publicarea in ziarul Gandul a unui articol, care aduce atingere demnitatii rromilor si creeaza o atmosfera degradanta si ofensatoare la adresa persoanelor de etnie roma, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanei, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata intr-un comunicat de presa al CNCD, transmis Agerpres.

Citeste si Consiliul pentru Combaterea Discriminarii: Declaratiile prin care Ponta a comparat

Totodata, Colegiul director al CNCD a decis ca jurnalistul sa publice, in mass-media, un rezumat al hotararii in speta.

Citeste si DISCRIMINARE. Motivul HALUCINANT pentru care am fost descalificati la Campionatele

Mai exact, Cristian Tudor Popescu specifica, in articolul sau, urmatoarele: ”Asta toamna, am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda rulanta in Franta cu romani. M-am straduit, cat am putut, sa explic ca acesti tigani hoti, cersetori, criminali, nu au legatura cu romanii. Ca au o cultura internationala a faradelegii, proprie etniei lor, careia trebuie sa-i faca fata intreaga Europa, nu Romania de una singura”.

Adauga un comentariu