National

Cristian Tudor Popescu, despre organizarea votului din diaspora: „E un plan imbecil”

Publicat: 02 nov. 2014

Editorialistul Cristian Tudor Popescu este de parere ca, in cazul in care organizarea dezastruoasa a votului din diaspora este un plan, este de fapt “un plan imbecil”.

“Imaginile pe care le-am vazut astazi vor avea o influenta majora in turul al doilea. Imaginile de azi vor determina o prezenta si mai indarjita in turul doi. Daca vor pleca din functie Corlatean (ministrul de Externe –n.r) si Stanoevici (ministrul pentru romanii de pretutindeni) e inca prea putin pentru daunele de imagine pe care le incaseaza Victor Ponta pentru turul doi”, a declarat editorialistul la Gandul LIVE.

Duminica, romanii din strainatate s-au vazut nevoiti sa astepte ore intregi la sectiile de votare pentru a-si exercita dreptul la vot. De asemenea, in complexul studentesc Regie, cu cateva minute inainte de inchiderea urnelor, zeci de studenti asteptau sa voteze.loading...

Comentarii
  • A fost incalcat cel mai important drept politic din randurile celor fundamentale si democratice. Repetarea alegerilor in toate sectiile de votare care au avut drept consecinta imposibilitatea exercitarii acestui drept fundamental din cauza exclusiva a organizatorilor alegerilor este imperios necesara. Este suficient sa-l pui pe un singur om in imposibilitatea de-a vota pentru a comite o crima grava de ordin constitutional si penal. Ceea ce s-a intamplat descalifica statul roman iar cinica lipsa a reparatiilor va genera o neincredere absoluta in el.

Adauga un comentariu