Sport

Cristiano Ronaldo, marele favorit sa castige Balonul de Aur. Cotele si principalii adversari

Publicat: 25 oct. 2016
1
Cristiano Ronaldo este de departe marele favorit sa câstige Balonul de Aur în 2016. Liga Campionilor si Campionatul European sunt argumentele portughezului în duelul cu rivalii sai. France Football a anuntat, de-a lungul zilei de astazi, cei 30 de jucatori nominalizati pentru cea mai importanta distinctie individuala din fotbalul mondial. Pe lista nu au aparut nume surpriza, însa învingatorul pare a fi cunoscut înca de pe acum.
Chiar daca în ultima luna Ronaldo a fost departe de evolutiile entuziasmante de altadata, câstigarea Ligii Campionilor si a Campionatului European sunt vazute de bookmakeri drept repere esentiale, suficiente pentru al treilea Balon de Aur.
 
Cu o cota de 1,2, Ronaldo îi devanseaza clar pe rivali. Griezmann (finalist al Ligii si al Euro 2016) si Messi sunt urmatori clasati în topul bookmakerilor, fiecare cu o cota de 5, în timp ce „careul de asi” e completat de Suarez, Gheata de Aur a Europei: cota 6. Balonul de Aur a fost, în ultimii 6 ani o afacere între Ronaldo si Messi, jucatori care au polarizat în ultimul deceniu lumea fotbalului. Rezultatul final va fi dezvaluit înainte de finalul anului, contrar modului în care proceda FIFA, care avea obiceiul de a organiza o ceremonie de înmânare a premiilor în luna ianuarie, la Zurich.
Adauga un comentariu