Sport

Cristina Neagu a refuzat un munte de bani de la HCM Baia Mare si CSM Bucuresti

Publicat: 12 ian. 2016
1

Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare din handbalul mondial, a avut foarte multe oferte de transfer in aceasta pauza competitionala. Rusii de la Rostov Don îi ofereau 300.000 de euro pe an, CSM Bucuresti 250.000 de euro, iar Gyor 220.000 de euro. Mai mult, ar fi existat si o a patra oferta la fel de generoasa, dezvaluita de siteul actualmm.ro, de la FCM Baia Mare, care ar fi plati-o cu 264.000 de euro. Luni seara, mesajul trimis de românca a fost negativ pentru toate cele patru cluburi.

La rugamintea muntenegrenilor de la Buducnost, Neagu amânase în doua rânduri orice raspuns, pentru a da astfel posibilitatea principalului finantator al echipei din Podgorica sa vina cu o contraoferta. Din câte se pare, propunerea celor de la Buducnost nu este mai mare ca niciuna dintre cele amintite anterior, dar românca s-a simtit foarte bine la Podgorica, unde a câstigat si Liga Campionilor, si a decis sa continue acolo si în sezonul 2016-2017.

În decizia Cristinei a cântarit foarte mult faptul ca Buducnost a convins-o sa ramâna si pe pivotul Dragana Cvijic, 25 de ani, vicecampioana mondiala, si insista pentru extrema stânga Majda Mehmedovic, 25 de ani. Astfel ca oferta pentru Neagu, 27 de ani, dovedeste o data în plus ca Buducnost nu cauta o reducere substantiala a bugetului si reconstructia echipei, ci vrea sa-si mentina vedetele si sa se lupte pentru un nou trofeu în Liga Campionilor.

Iata raspunsul trimis luni seara de impresarul Cristinei Neagu celor de la FCM Baia Mare, club care va functiona din acest an pe o noua structura organizatorica, devenind club de drept public al orasului. „Va multumesc pentru oferta generoasa si sustinerea manifestata în ceea ce priveste semnarea unui contract cu Cristina Neagu, dar ea astazi a luat decizia finala, va ramâne la Buducnost pentru sezonul 2016/2017. Propunerea voastra a trezit interesul Cristinei, astfel ca am încrederea ca în momentul în care acest proiect va fi pus pe roate, va exista o sansa importanta, la anul, pentru a o convinge pe Cris sa se reîntoarca în România si sa îsi continue cariera în Baia Mare începând cu vara anului 2017. Va doresc toate cele bune si succes cu noul club!”

Mai mult decât atât, prosport.ro sustine ca în oferta pentru Neagu, Baia Mare se angaja sa înfiinteze si sa sustina financiar timp de 15 ani „Academia de Handbal Cristina Neagu”, care sa fie administrata chiar de sportiva.

Adauga un comentariu