Sport

Cristoph Daum va prelua nationala de fotbal a Romaniei! Neamtul va lua un salariu urias

Publicat: 06 iul. 2016
1

Antrenorul german Cristoph Daum (62 de ani) a sosit ieri la Bucuresti si va fi numit în cursul zilei de joi noul selectioner al nationalei României. El îi va lua locul lui Anghel Iordanescu, cel care i-a condus pe tricolori la turneul final din Franta, acolo unde România a fost eliminata înca din grupe, dupa 1-2 cu Franta, 1-1 cu Elvetia si 0-1 cu Albania. Daum a câstigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992, si Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Besiktas, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeasi echipa, în 1994, doua titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum si eventul cu Austria Viena, în 2003.
Nemtii de la Bild scriu ca Daum va fi platit regeste la nationala României.

În afara performantelor indubitabile, numele antrenorului, care ultima data a antrenat la Bursaspor în 2014, a fost legat si de un imens scandal care a bulversat lumea fotbalului mondial în vara lui 2000. Pe vremea în care o pregatea pe Bayer, Daum a primit oferta de a deveni selectioner al Germaniei. Totul era pus la punct, toata lumea avea asteptari foarte mari de la Daum, dar planul s-a naruit asemenea unui castel de nisip.

Fostul presedinte al celor de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, a dezvaluit în mass-media vremii ca ”Daum este consumator de droguri!”. A fost doar începutul tavalugului, pentru ca nu a mai durat mult pâna au aparut si alte informatii legate de Daum, consumul de droguri si orgii cu prostituate.

Daum a negat initial, dar a recunoscut totul un an mai târziu, dupa ce a fost pus în fata unor probe clare. Daum a ratat astfel sansa de a antrena nationala Germaniei, ba chiar a plecat din Germania câtiva ani, revenind în 2006, când a preluat-o pe FC Koln. Cea mai recenta experienta a sa pe banca tehnica a unei echipei s-a petrecut însa în Turcia, la Bursaspor (2013-2014).

Inclusiv jurnalistii de la Bild, prestigiosul cotidian german, au scris ca Daum va prelua nationala României, pe care o va conduce în campania de calificare pentru Cupa Mondiala din 2018, gazduita de Rusia. Mai mult, cei de la Bild sustin ca sefii FRF i-au propus lui Daum, pe lânga contractul valabil doi ani de zile si suma de 1,1 milioane de euro pe an. Daca Christoph Daum va primi peste doua milioane de euro pe doi ani, în schimb, Anghel Iordanescu a fost unul dintre cel mai prost platiti selectioneri din istoria nationalei, cu 120.000 de euro pe an.

Adauga un comentariu