News Flash:

Criteriile de acreditare pentru medicii de familie

9 Septembrie 1999
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
In cursul zilei de ieri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, Colegiului Medicilor si Casei de Asigurari Sociale de Sanatate au stabilit criteriile pentru incheierea contractelor directe intre medicii de familie si CASS. Fiecare medic de familie trebuie sa se prezinte cu un dosar care sa contina o copie dupa adeverinta de libera practica medicala; o cerere de intrare in sistem, concretizata prin inscrierea pacientilor pe liste, precum si a numarului de pacienti care ii revin spre ingrijire; o declaratie in nume propriu ca nu a comis fapte care sa nu contravina profesiei medicale; dovada unui loc de munca eliberata conform cerintelor prezentate de Comisia Nationala de Paritate si Acreditare a Personalului Medical; dovada privind modul de ocupare a postului detinut in prezent, iar pentru medicii de intreprindere si medicii din reteaua medicala scolara este necesara prezentarea acceptului conducerii unitatii pentru desfasurarea activitatii ca medic de familie.
Pentru acreditarea cabinetului medical, medicul de familie trebuie sa-l inscrie in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale care se gaseste la DSP; autorizatia de functionare eliberata de aceeasi institutie; contractul de comodat, iar medicii de intreprindere si din scoli vor prezenta schita cabinetului medical, cu precizarea accesului liber oferit asiguratilor din afara unitatii respective.
In privinta acreditarii cabinetului medical, directorul Scripcariu a declarat ca ar fi absurd "sa cerem un aviz sanitar definitiv, dat fiind conditiile reale actuale. Daca nu vom elibera aceste avize sanitare, atunci vor avea de suferit pacientii inscrisi pe lista medicilor de familie. Normal ca nu vom ramine la acest nivel minim. Chiar in urma cu un an, am supus Bancii Mondiale un proiect, prin care fiecare medic de familie sa fie finantat cu un imprumut pe termen lung, in valoare de 15.000 de dolari, pentru dotarea cabinetelor, pentru care dobinzile sa fie mici. La ora actuala, inca se lucreaza la acest proiect".
Cristina HURDUBAIA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014190 (s)