Evenimente

Criteriile politice a adus Pascaniul in impas. Cetatenii ar putea ramane fara caldura dar si fara apa

Publicat: 25 feb. 2015

Pascanenii incep sa simta consecintele managementului defectuos realizat de-a lungul timpului de catre fostii primari ai municipiului Pascani. Directorii institutiilor publice subordonate Primariei au fost numiti politic iar jaf-ul pe bani publici a fost colosal. Serviciile au functionat pe sisteme si criterii politice si nu au fost luate in calcul criteriile economice. Primarul Dumitru Pantazi a atras atentia in sedinta extraordinara de Consiliu Local Municipal ca orasul este la un pas de a intra intr-un blocaj.
„Problema serviciilor din municipiu nu este simpla pentru ca impune cheltuirea unor bani, sume mari pe care nu le avem la bugetul local. Nu avem achitata energia la statia de epurare si daca nu dam banii atunci in curand va fi inchisa. Trebuie sa se inteleaga faptul ca nu reusim sa acoperim costurile directe si cheltuielile unitatilor din subordine numai prin subventia alocata de la Primarie. Nu se mai poate continua in acest mod, cetatenii sa nu plateasca ceea ce consuma. Primaria nu are datorii catre RAGCL. Ne-am achitat! Mai sunt 6 miliarde de lei vechi datorii la scoli, suma care va fi achitata de la buget in perioada imediat urmatoare. Dar diferenta de bani pe care regia o are de incasat este de la populatie. Atata timp cat nu se va plati atunci vom intra in blocaj. RAGCL-ul are de platit la gaz o suma de 25 miliarde de lei vechi pentru lunile de iarna. Cu factura care va fi emisa pentru luna februarie se va ajunge la circa 33 miliarde de lei vechi. Este foarte complicat deoarece nu sunt bani. S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca nu s-a pus problema economica atunci cand s-a condus aceste unitati, aceste servici. Totul a fost politic si acum tragem consecintele. Toti dau vina pe mine. Asta este, trag eu consecintele din cauza altora. Dar nu asta este important ci situatia in care ne aflam. Mai avem de platit rata la creditul BEI de la Prest Serv Apa pe care il vom achita tot din bugetul local, fiind vorba despre 18 miliarde de lei vechi. Dar daca se va continua cu acelasi management pe criterii politice iar populatia care beneficiaza de servicii va continua sa nu plateasca facturile vom intra in blocaj. Si tot populatia va avea de suferit cand nu va mai dispune de utilitati. Nu se poate continua asa la infinit”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

 Potrivit directorului de la Prest Serv Apa, Aristotel Katighera, cei de la E.ON nu vor sa faca o esalonare a datoriei si cer ca in curand sa se achite facturile. Nici cei de la RAGCL nu au gasit intelegere la E.ON si la fel sunt nevoiti sa achite debitele. Deocamdata nu se stie ce solutii se vor gasi.

 loading...

Adauga un comentariu