Eveniment-Social

Criza citostaticelor a fost rezolvata! Institutul de Oncologie a primit stocul necesar

Publicat: 10 feb. 2016
1

Problema citostaticelor a fost rezolvata la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iasi. In cursul zilei de ieri, o parte din comanda facuta de conducerea unitatii medicale a venit, insa unele medicamente nu exista in Romania si s-a gasit o alta solutie pana se va rezolva. Pacientii vor primi un alt medicament, mai scump, fara a fi nicio altfel de problema. 

„Din ceea am cerut noi in comanda, cea mai mare parte din medicamente au venit astazi dimineata (miercuri – n.r.). In cea mai mare parte s-a rezolvat problema, sunt cateva medicamente totusi care nu sunt in Romania, nu exista si nici nu vor exista foarte repede. Pentru a nu ramane fara tratament, sunt alte medicamente, care sunt mai scumpe si care sunt date acestor pacienti fara niciun fel de problema”, a declarat dr. Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului de Oncologie din Iasi.

Farmacia din cadrul IRO Iasi nu a mai avut stoc de patru tipuri de medicamente necesare pentru schemele de tratament pe care le urmeaza pacientii oncologici, pentru ca distribuitorul nu a mai onorat comenzile. Pentru cativa pacienti hematologici, medicii din cadrul IRO Iasi au apelat la ajutorul medicilor de la Institutul Oncologic din Cluj, care au trimis citostatice doar pentru acest tip de pacienti, pentru o perioada scurta.

Citeste si: Criza uriasa la Institutul de Oncologie. Deputatul Petru Movila cere raspunsuri urgente

Adauga un comentariu