La psiholog

ONU avertizeaza cu privire la o criza a sanatatii mintale cauzata de pandemia noului coronavirus

Publicat: 14 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ONU avertizeaza cu privire la o criza a sanatatii mintale cauzata de pandemia noului coronavirus
Criză de boli mintale cauzata de coronavirus

Criză de boli mintale cauzata de coronavirus. O criză de boli mintale se dezvoltă, deoarece milioane de oameni din întreaga lume sunt înconjurați de moarte și boli, și sunt forțați să se izoleze, de sărăcie și anxietatea generata de pandemia coronavirusului, sustin experții în domeniul sănătății de la Organizatia Națiunilor Unite.

„Izolarea, frica, incertitudinea, tulburările economice – toate cauzează sau pot provoca stres psihic”, a declarat Devora Kestel, directorul departamentului de sănătate mintală al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Prezentând un raport al ONU și orientări politice cu privire la Covid-19 și sănătatea mintală, Kestel a declarat că este posibilă o creștere a numărului și gravității bolilor mintale, iar guvernele ar trebui să gaseasca solutii.

Sănătatea mentală și bunăstarea societăților au fost puternic afectate de această criză și sunt prioritare.

Raportul a evidențiat mai multe regiuni și secțiuni ale societăților ca fiind vulnerabile la detresă mentală – inclusiv copii și tineri izolați de prieteni și școală, lucrători din domeniul sănătății care văd mii de pacienți infectați și care mor din cauza noului coronavirus.

Studii și sondaje emergente arată deja impactul Covid-19 asupra sănătății mintale la nivel global. Psihologii spun că copiii sunt anxioși și creșteri ale cazurilor de depresie și anxietate au fost înregistrate în mai multe țări.

Violența în familie este în creștere, iar lucrătorii din domeniul sănătății raportează o nevoie crescută de sprijin psihologic.

Criză de boli mintale cauzata de coronavirus

Reuters a informat, săptămâna trecută, în urma interviurilor cu medici și asistente medicale din Statele Unite, ca aceste categorii au experimentat o combinație de panică, anxietate, durere, amorțeală, iritabilitate, insomnie și coșmaruri.

În afara sectorului sănătății, raportul OMS a spus că multe persoane sunt deranjate de impactul imediat asupra sănătății și de consecințele izolării fizice, în timp ce mulți alții se tem de infecție, de moarte și de pierderea membrilor familiei.

Milioane de oameni se confruntă cu tulburări economice, au pierdut sau riscă să își piardă veniturile și mijloacele de trai. Și dezinformarea frecventă și zvonurile despre pandemia și incertitudinea profundă cu privire la cât timp va dura îi fac pe oameni să se simtă neliniștiți și fără speranță cu privire la viitor.

Acesta a prezentat puncte de acțiune pentru factorii de decizie politici pentru a urmări „reducerea suferințelor imense în rândul a sute de milioane de oameni și reducerea costurilor sociale și economice pe termen lung pentru societate”.

Acestea au inclus redresarea subinvestirii istorice în servicii psihologice, asigurarea „sănătății mintale de urgență” prin terapii la distanță, cum ar fi tele-consiliere pentru lucrătorii din sănătate de prim rang, și lucrul proactiv cu persoane cunoscute cu depresie și anxietate, precum și cu cei cu risc ridicat de violență și sărăcire acută.

Adauga un comentariu