Actualitate

Criza i-a dat papucii acestui afacerist! Esec rasunator pentru un prieten al vedetelor locale

Publicat: 07 oct. 2014
1

@ Personaje celebre din oras au fost in trecut clientii acestui afacerist @ Pierderile de sute de milioane au ingropat aceasta afacere @ Acest strain a incaltat sute de ieseni, dar datoriile il trimit de unde a venit

Nume importante din Iasi au ajuns sa fie incaltate de un italian care si-a deschis o mica afacere in centrul orasului. Nenumarati avocati, medici si proprietari de hoteluri au ajuns sa fie clientii fideli ai pantofilor realizati de Giampaolo Berti. Din nefericire pentru italian, afacerile s-au impotmolit, datoriile s-au adunat si afacerea este aproape de a se inchide.

Firma a fost deschisa inca din anul 2010, italianul laudandu-se ca era un personaj unic prin prisma activitatii sale. Creatorul italian s-a aventurat in plina criza economica si a deschis un magazin in centrul orasului Iasi. Aici oferea clientilor sai o gama variata de produse si de posibilitati. Pe langa produsele aduse direct din Italia, Giampaolo Berti primea si comenzi pentru incaltaminte, dupa masurile clientului si ii realiza orice model.

Realizez pantofi exact pe masura clientului. Se poate sa aiba un picior mai mic sau alte probleme de ortopedie. Cum iau comanda, o trimit tatalui meu in Italia, care incepe deja sa lucreze la pantof, ma deplasez si eu acolo, la atelier si il ajut. Realizam o pereche de pantofi pe zi. Incaltamintea de la noi este realizata integral din piele. Si sub talpa, pantofii au piele, astfel incat piciorul sa poata respira„, a declarat la momentul deschiderii magazinului Giampaolo Berti.

Intre timp situatia s-a deteriorat si italianul a fost nevoit sa isi restranga activitatea. La acest moment toate produsele sunt reduse drastic ca pret, la intrarea in magazin fiind prezente mai multe afise cu metiunea „lichidare de stoc”. Giampaolo Berti declara la deschiderea magazinului ca incaltamintea realizata de el va ajunge doar in picioarele italienilor si ale iesenilor. Magazinul de pe strada Cuza Voda era la acel moment unicul in care Berti isi vindea marfa si asa a ramas situatia pana in prezent. Giampaolo Berti declara ca tocmai fiscalitatea redusa din Romania si situatia economica mai buna in comparatie cu ce avea acasa l-ar fi facut sa aleaga Iasul ca centru al afacerilor sale. Actuala situatie insa se pare ca il contrazice. Conform datelor oficiale furnizate de Ministerul Finantelor, firma lui Berti a adunat in anul 2013 pierderi de peste 18.000 de lei, avand cheltuieli totale de 48.660 de lei, cifra de afaceri fiind de doar 31.502 lei, avand un numar mediu de angajati de doar o persoana.

Comentarii
Adauga un comentariu