International

Criză în regiunea abatorului din Germania cu multe cazuri COVID-19. Sute de mii de porci nu mai pot fi sacrificați

Publicat: 03 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Criză în regiunea abatorului din Germania cu multe cazuri COVID-19. Sute de mii de porci nu mai pot fi sacrificați
Criză în regiunea abatorului din Germania cu multe cazuri COVID-19. Sute de mii de porci nu mai pot fi sacrificați

Criză în regiunea abatorului din Germania cu multe cazuri COVID-19. Reprezentanții unei asociaţii a fermierilor au declarat astăzi că sunt probleme mari din cauza unuia dintre cele mai mari din Germania, transmite Reuters. Sectorul creşterii porcilor din Germania este afectat de închiderea abatorului de la Guetersloh.

Peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă.

Criză în regiunea abatorului din Germania cu multe cazuri COVID-19: Când va începe să funcționeze

În mod normal, abatorul firmei Toennies din districtul Guetersloh procesează între 12% şi 14% din efectivele de porci din Germania, fiind o parte importantă a sectorului cărnii de porc, a subliniat Asociaţia crescătorilor de porci din Germania. Până acum nu a fost anunţată o dată la care abatorul va reîncepe să funcţioneze.

„Fiecare săptămână în care abatorul este închis înseamnă aproximativ 100.000 de porci care trebuie să rămână în ferme chiar dacă sunt gata de sacrificare. Crescătorii de porci sunt victime ale închiderii abatorului”, precizează Asociaţia.

Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanşat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania precum şi cu privire la dependenţa de mâna de lucru a muncitorilor emigranţi, în special din România. Descoperirea unor focare de coronavirus la abatoarele din SUA a afectat şi acolo crescătorii de porci.

Aproape mie de români din Germania, infectați cu COVID-19

Aproximativ o mie de români care muncesc într-un abator din Germania sunt infectați cu noul coronarivus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Potrivit ultimelor cifre oficiale, în compania respectivă își desfășoară activitatea un număr de 3.969 de cetățeni români. Concret, 996 de români au fost testați pozitiv cu virusul SARS – COV – 2.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, transmite MAE.

Ce primesc persoanele aflate în carantină

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

Autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluția situației. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück, Germania.

„Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective. Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

 

Adauga un comentariu