National

Criza in spitalul din Vaslui, dupa ce anestezistul de 70 de ani a demisionat

Publicat: 17 iul. 2012
1
Demisia medicului Aurel Zabolotnii da peste cap buna functionare a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. De doua zile, aici se opereaza doar urgentele majore, celelalte cazuri fiind dirijate catre unitatile spitalicesti din Iasi. Asta, dupa ce o copila de 16 ani, din Codaesti, a murit imediat dupa ce a fost operata de apendicita, iar parintii ei au declansat razboiul impotriva eventualilor responsabili. Durerea si neputinta in fata mortii, i-a adus pe cei doi parinti aproape de rudele tanarului de 29 de ani din Feresti, care a decedat, si el, dupa ce i s-a administrat o doza de anestezic. Cele doua familii merg impreuna in instanta. Oamenii nu se vor linisti decat dupa aflarea adevarului.
„Dupa demisia domnului doctor, in sectia Anestezie Terapie Intensiva au ramas doi medici, care trebuie sa asigure anesteziile pentru tot spitalul. Domnul doctor Bologa a stat in spital 72 de ore. Astazi (ieri n.r.) a revenit la lucru doamna doctor Filip, pe care am chemat-o din concediu. Va lucra fiecare cate 24 de ore. Chiar si asa, nu poate fi acoperita intreaga cazuistica chirurgicala. Am stabilit sa se opereze doar urgentele de grad 0, iar restul cazurilor sunt dirijate la Iasi cu ambulanta. Cautam solutii pentru a depasi aceasta situatie exploziva. Am cerut ajutorul colegilor de la Iasi, de la Barlad, saptamana viitoare vom gasi o rezolvare”, a declarat dr. Lelia Croitoru. In fiecare an, conducerea spitalului scoate la concurs postul vacant de medic anestezist, insa nimeni nu se inscrie.
„Judetul Vaslui ramane neatractiv pentru medici. E cunoscut faptul ca e o zona saraca, spitalul nu dispune de o baza tehnico-materiala superioara, iar autoritatile de la noi nu dispun de fondurile necesare pentru a asigura potentialilor doritori macar o locuinta de serviciu. Asa ca am apelat la serviciile domnului doctor Zabolotnii pentru a putea asigura linia de garda la ATI, iar cu acordul Ministerului Sanatatii, acesta isi putea face meseria pana la varsta de 70 de ani, adica inca un an de zile. Vorbim de cel mai vechi anestezist din spital, care are o cariera de aproape 40 de ani si care a avut un traseu ireprosabil. Cele doua cazuri l-au adus intr-o stare de soc. Imediat dupa decesul adolescentei s-a inchis in cabinetul dumnealui, ne-am facut griji, am chemat chiar medicul psihiatru sa stea de vorba cu Domnia sa. A fost o zi tragica”, a mai spus dr. Croitoru.
sursa: vrn.ro
Adauga un comentariu