International

Criza MONDIALA a petrolului! Anuntul lui Donald Trump

Publicat: 16 sept. 2019

Presedintele Donald Trump a anuntat duminica ca autorizeaza utilizarea rezervelor de petrol ale U.S. Strategic Petroleum Reserve daca va fi cazul si in cantitatea de care este nevoie.

“Ca urmare a atacurilor asupra Arabiei Saudite care ar putea avea impact asupra preturilor petrolului, am autorizat utilizarea petrolului din SPR, daca va fi necesar si intr-o cantitate suficienta pentru a mentine pietele bine aprovizionate”, a scris presedintele Trump intr-o postare pe Twitter, scrie Agerpres.

“Am informat, de asemenea, toate agentiile implicate sa accelereze aprobarea conductelor petroliere din Texas si din alte state, aflate in prezent in proces de autorizare”, a mai anuntat seful statului american. Presedintele american a condamnat atacul cu drone impotriva a doua instalatii petroliere din Arabia Saudita in cursul unei discutii telefonice cu printul mostenitor saudit Mohammad bin Salman, in timp ce secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul ca “a lansat un atac fara precedent impotriva aprovizionarii energetice mondiale”. Purtatorul de cuvant al MAE de la Teheran, Abbas Moussavi, a respins duminica acuzatiile lansate de Pompeo, dand de inteles ca acestea urmaresc sa justifice “viitoare actiuni” impotriva Iranului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit