Eveniment-Social

Criza vaccinului antirabic a fost rezolvata! Spitalul de Boli Infectioase are stoc asigurat pentru sarbatori

Publicat: 17 dec. 2015
1

Dupa ce aproape doua luni centrele de antirabic au fost lasate fara vaccin in stoc, compania care furnizeaza aceste vaccinuri a fost de acord cu conditiile propuse de catre Ministerul Sanatatii (MS) in ceea ce priveste pretul. In cursul zilei de miercuri, Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva” din Iasi a primit comanda ceruta.

„In momentul acesta sunt stocuri de vaccin antirabic si asiguram in caz de urgenta, suntem siguri ca de sarbatori nu vor fi probleme. Ieri (miercuri – n.r) au intrat in farmacie. Dimineata, la raport, am fost anuntati toti medicii cu privire la acest lucru”, a declarat dr. Teodor Danut, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. Singura problema este starea de sanatate a pacientilor muscati de un animal ce a putut intra in contact cu rabia, in perioada in care nu a fost vaccinul in spital si la care nu s-a efectuat profilaxia. Vaccinul antirabic a fost o problema la nivel national, in toate centrele de antirabic din tara, acesta lipsind cu desavarsire, pana in momentul in care compania Sanofi Pasteur a confirmat disponibilitatea stocurilor necesare in spitalele de profil din Romania.

Citeste si: Primul caz a fost identificat! Medicii ieseni avertizeaza ca aceasta este perioada propice aparitiei botulismului

„Având în centrul preocuparilor Sanatatea Publica din România, Sanofi Pasteur a decis sa accepte furnizarea pe plan local de vaccin VERORAB în conditiile propuse de catre MS. Sanofi Pasteur doreste sa reconfirme disponibilitatea stocurilor de vaccin anti-rabic Verorab necesare pentru a satisface cererile spitalelor din România”, au aratat reprezentantii companiei Sanofi Pasteur. La Iasi, pentru ultimul pacient care a beneficiat de vaccinul antirabic, acesta a fost adus din judetul Suceava, la sfarsitul lunii noiembrie.

Adauga un comentariu