International

Croaţia vrea să primească din nou turişti. Testarea călătorilor, suportată de Guvern

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Croaţia vrea să primească din nou turişti. Testarea călătorilor suportată de Guvern
Coația vrea să primească din nou turiști, aceștia vor suporta testele anti-Covid-19

De la începutul lunii aprilie alte două ţări şi-au anunţat intenţia de a permite turiştilor intrarea în ţară. Pentru a putea vizita ţara ar trebui să prezinte un test anti-Covid-19 care să fie negativ. Hotelierii croaţi duc lipsa turiştilor, aceştia stând cu speranţa că în viitorul apropiat vizitatorii vor reveni chiar dacă nu în același număr de mare. Începând de la mijlocul lunii mai, restricțiile de călătorie vor fi mai relaxate în ţările din Europa.

„Investim puternic în sejururi sigure pentru oaspeţii noştri, de la dezinfecţie şi geamuri de protecţie la recepţie, la mai mult personal care să servească mâncarea şi până la proceduri de înregistrare şi plăţi digitale”, a declarat Eva De Zan Prusina, director de PR la grupul Plava Laguna, care deţine hotelul Parentium din staţiunea Porec.

Cât la sută din economia Croaţiei înseamnă turismul

Turismul este o ramură importantă a economiei în Croaţia. Cei care le vizitau țara le aducea o sumă foarte mare de bani, însemnând o cincime din economia Croaţiei. Însă, odată cu apariţia pandemiei de Covid-19 acest profit s-a înjumătăţit, până la aproximativ 4,8 miliarde de euro. Oficialii Băncii Centrale a Croaţiei după aflarea veştii că turiştii ar putea să le viziteze țara, au speranţe că vor ajunge la un procent de 70% din profitul survenit din turism.

„Am alocat aproximativ 20 de milioane de kuna (3,18 milioane dolari) pentru cumpărare de teste antigen, pentru care turiştii vor plăti doar un preţ simbolic”, a spus Nikolina Brnjac. Aceasta a adăugat că vizitatorii vor primi rezultatele testelor înainte de a se întoarce acasă.

Grupul hotelier Plava Laguna, care deţine 20 de hoteluri în trei locaţii, face un prim pas pentru a atrage clienţii şi le oferă turiştilor teste Covid-19 gratuite în locaţiile pe care le-au deschise la momentul actual. Preţul unei nopți de cazare variază între 17 şi 63 de euro de persoană.

Grecia, o altă ţară din Uniunea Europeană care dorește să reprimească turiştii

În urmă cu o zi, pe 22 aprilie 2021, oficialii statului elen au anunţat că au intrat în Zona Galbenă. Deși greciise află în această zonă, aceștia vor putea primi turiştii care s-au testat, iar rezultatul este negativ. Cei care se duc de 1 mai în vacanţă pe plajele din Grecia, la întoarcerea în ţară vor trebui să stea în carantină. Însă, cei care s-au imunizat cu vaccinul anti-Covid-19 sunt scutiţi de carantinare.

În 2 aprilie, când Grecia nu se afla pe această listă, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirma: „În secunda aceasta, dacă mergeţi în vacanța de Paşti la greci, trebuie să vă asumați că intraţi în carantină şi planul pe care vi-l faceţi trebuie să ţină cont de asta”.

Turcia, locația preferată de vacanță a românilor

Turcii sunt pregătiţi să primească turiştii din UE fără să se vaccineze, chiar şi cetăţenii Marii Britanii. Românii sunt fani ai plajelor turceşti, foarte mulţi preferând o vacanţă în Antalya în loc să meargă pe litoralul ţării noastre. La fel precum grecii oficiali turci au transmis un comunicat prin care precizează că trebuie să aibă doar un test anti-Covid-19 care să fie negativ pentru a putea intra în ţară.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV. Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară. Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului vă fi redus în timpul călătoriilor în Turcia”, a precizat Mehmet Ersoy.

Adauga un comentariu