National

Cronica neagra de Sarbatori

Publicat: 31 dec. 2001

Cu toporul in cap

O femeie a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie dupa ce un topor i-a cazut in cap. Leziunea provocata de lama toporului nu i-a pus in pericol viata Nataliei Busca (57 de ani), din comuna Prisecani. Sambata, Natalia s-a urcat pe acoperisul casei pentru a-l curata de gheata. Pentru a sparge zapada inghetata, ea s-a folosit de un topor. La un moment dat, gospodina a lasat toporul pe acoperis si a coborat pentru cateva clipe. Toporul a alunecat de pe gheata si a cazut in capul Nataliei Busca. „Nu mi-am dat seama ca toporul o sa alunece. A fost ghinionul meu. Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat numai cu atat”, ne-a spus femeia. (M.O.)

A inghitit 50 de pastile

O adolescenta a vrut sa-si puna capat vietii, pentru ca nu a fost lasata la discoteca. Mirela Axinte (15 ani), din comuna Tomesti, a fost transportata la spital in stare grava. Deocamdata, starea de sanatate a fetitei s-a ameliorat. Suparata ca nu poate merge la discoteca impreuna cu alti colegi, Mirela a adunat toate pastilele din casa si le-a inghitit. Astfel, adolescenta a ingerat aproximativ 50 de tablete dintr-o gama diversa de medicamente. Majoritatea pastilelor inghitite erau pentru afectiuni cardio-vasculare, ceea ce i-a provocat tulburari de ritm cardiac. Parintii si-au gasit odrasla cu spume la gura si aproape fara suflare. (M.O.)

Scandal in familia Turbinca

Politistii din Harlau l-au retinut, in urma cu doua zile, pe Ioan Iancu, sub acuzatia de vatamare corporala. Respectivul, in varsta de 23 de ani, a mers de Craciun la un bar din localitate unde a consumat bauturi alcoolice impreuna cu Corneliu si Elena Turbinca. Dupa ce aburii alcoolului i-au intunecat mintea, Ioan a inceput sa le reproseze tot felul de lucruri sotilor Turbinca. La un moment dat, netinand cont de varsta oponentilor, tanarul a sarit la bataie la Elena Turbinca (52de ani). Sotul acesteia, avand aceeasi varsta, nu a reusit sa-l opreasca pe agresor, drept pentru care Elena a ajuns in spital cu multiple fracturi si leziuni superficiale. Politistii ieseni vor lua masurile ce se impun in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate victimei. (V.M.)

Jandarmii la datorie

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de „bucurie” pentru jandarmi. Conform ordinelor primite, acestia vor trebui sa asigure ordinea publica si buna desfasurare a activitatilor din zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie, in special in mediul rural. Dupa constituirea dispozitivelor din Iasi si Pascani, in zilele amintite, efective ale jandarmilor se vor deplasa in localitatile Ruginoasa, Voinesti si Tibanesti, zone unde obiceiurile de iarna sunt adevarate focare de violenta. In Ruginoasa, in noaptea de 30 decembrie, membrii comunitatii participa la o bataie cu ciomege, prilej cu care multi dintre localnici au posibilitatea platirii unor polite celor care i-au suparat intr-un mod sau altul pe parcursul anului. Indiferenti la prezenta fortelor de ordine, cei din Ruginoasa sfarsesc obiceiul intr-o bataie adevarata care, de cele mai multe ori, se soldeaza cu ranirea grava a combatantilor. Si, ca in fiecare an, jandarmii spera intr-o conciliere a spiritelor. (V.M.)loading...

Adauga un comentariu