Actualitate

CRUCEA facatoare de MINUNI. Locul din Romania in care multi bolnavi si-au gasit vindecarea

Publicat: 11 feb. 2016

Tara noastra este bogata in locuri facatoare de minuni. Unul dintre ele este Schitul Crucii, de la Coslogeni. Multi bolnavi si-au gasit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, orbii si-au recapatat vederea.

Schitul Coslogeni se afla la intrarea in satul Coslogeni, din comuna Dichiseni, pe DN 3B Calarasi – Fetesti.

Locul si-a castigat faima datorita unei cruci de piatra despre care se spune ca este facatoare de minuni. Crucea izvoratoare de mir de la Coslogeni a fost infipta pe o mica temelie de piatra, chiar la marginea drumului prafos, de tara. Nimic nu anunta ca aici s-ar afla un loc sfant, in care s-au savarsit multe vindecari miraculoase.

Veche de aproape jumatate de mileniu si pomenita de mai toti marii nostri istorici, Crucea de la Coslogeni ramane o enigma deschisa. Sfanta Cruce dateaza din anul 1620. A fost facuta de un boier din Calarasi pentru a fi dusa la Fetesti. A fost transportata cu un car spre locul de destinatie. Pe camp, insa, carul a cedat din cauza greutatii, s-a stricat. Crucea a fost data jos pentru a se putea repara carul, apoi a fost ridicata in car, dar boii n-au mai putut merge.

Atunci, crucea a fost intepenita in acest loc de catre niste credinciosi si, cu timpul, s-a vazut ca e facatoare de minuni, iar oamenii n-au incetat sa vina sa se roage in acest loc.

Se spune ca aceasta nu poate fi urnita din loc decat cu puterea Domnului. Mai mult decat atat, localnicii spun ca aceasta a crescut, s-a inaltat si doar cei care vin aici cu credinta au parte de tamaduire. Intre anii 1990-1993 a fost ocrotita de crestinii care au zidit deasupra ei un lacas de inchinare si slujire cu sprijinul parintelui paroh din satul Coslogeni si al credinciosilor care veneau din toata tara sa se inchine sfintei cruci. La cererea credinciosilor din aceasta zona si cu binecuvantarea episcopului Damaschin Coravu s-a decis ca in acest loc binecuvantat de Dumnezeu sa fie un schit de calugari.

Astfel ca, in anul  2003 a fost infiintat Schitul Coslogeni. Lucrarile de extindere si dezvoltare a Schitului au continuat, punandu-se piatra de temelie a unei  biserici cu hramul “Inaltarea Sfintei Cruci”. Sfantul lacas, realizat din lemn in stil maramuresean, are inaltimea de 26 de metri, 16 metri lungime si 6,30 metri latime

Despre Crucea de leac de la Coslogeni s-a dus vestea ca e facatoare de minuni, insa comunistii nici nu au vrut sa auda despre asa ceva. Au facut tot posibilul ca aceasta sa dispara, insa nimeni nu s-a putut impotrivi vointei Domnului. Chiar si buldozerele au cedat cand au incercat sa demoleze crucea din piatra. Semnele divine aratau clar ca nu trebuie miscata din loc. Un barbat “nedus la biserica“ a paralizat pe loc in timp ce lucra la mutarea crucii, spun batranii satului.

Legenda  spune ca, intr-o zi ploioasa si friguroasa, un copil care venise cu vitele la pascut s-a adapostit la radacina Sfintei Cruci. Copilul era mut si nici nu auzea si, dupa ce s-a atins de Sfanta Cruce, a inceput deodata sa vorbeasca si sa auda. De atunci s-a dovedit ca este o cruce facatoare de minuni. Multi oameni bolnavi, demonizati, vin la aceasta cruce ca sa capete tamaduire.

Chiar in inscriptia ei se spune ca este o cruce „sfanta si de viata facatoare“.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit