Eveniment-Social

Crucea Rosie sprijina familiile nevoiase

Publicat: 30 aug. 2016
1

@ Proiectul Banca pentru Alimente, salvator pentru multe familii nevoiase din Iasi@ Voluntarii pot urma cursuri de prim ajutor acreditate in UE

Câteva zeci de familii defavorizate din Iasi primesc ajutorul voluntarilor de la Crucea Rosie Iasi, prin proiectul de donare de alimente din cadrul Proiectului Banca pentru Alimente, dar si prin fondurile adunate din urma persoanelor ce au participat si vor mai participa la evenimentul „Cros pentru Viata”. Sponsorii principali din cadrul proiectului Banca de Alimente sunt Carrefour si Metro, acestea donând atât alimente, cât si electrocasnice pentru familiile neajutorate. In urma cu putin timp, voluntarii ONG-ului au realizat un spectacol de caritate, din urma caruia s-au facut donatii catre Centrul de Zi „Mihail si Gavril” din comuna Lungani. Aici, zilnic, 25 de copii de etnie roma pasesc pragul pentru o masa calda si pentru alte activitati educationale de grup. In zilele ce urmeaza, activitatea ONG-ului va fi una bogata, tinând cont de faptul ca se apropie sarbatoarea Sfintei Parascheva.

„In zilele urmatoare, vom avea activitati destul de ample, tinând cont de multimea de oameni ce se va aduna atât pentru crosul anual, cât si mai ales in ziua de 14 octombrie, când se va desfasura Sarbatoarea Sfintei Parascheva. Dar suntem pregatiti, voluntarii nostri sunt instruiti cu atentie si sunt sigura ca vom face fata cu brio”, a declarat Beldean Virgilia, directorul Crucii Rosii din Iasi.

Cei care doresc sa se alature grupului de voluntari deja existenti isi pot depune dosarul la filiala Crucii Rosii din Iasi, unde pot urma si un curs de specialitate acreditat in Uniunea Europeana. Aici pot invata lucrurile de baza in acordarea primului ajutor. Cursul are 12 ore si poate fi urmat pe parcursul a trei zile din cursul saptamânii sau in cele doua zile de week-end, câte 6 ore pe zi. ONG-ul Crucea Rosie este divizat pe trei departamente bine stabilite, gata sa ofere in orice moment ajutorul celor aflati in necaz: social, pregatirea voluntarilor in caz de calamitati naturale si dreptul umanitar.

Adauga un comentariu