Curiozitati

Crucile eroilor romani din Valea Uzului, acoperite cu saci de gunoi. Disputa in cimitirul situat la granita Bacau – Harghita

Publicat: 17 mai 2019
9

Crucile eroilor romani amplasate de Primaria Darmanesti (Bacau) in Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului (Harghita) au fost acoperite cu saci de gunoi, se arata pe site-ul Erdely.ma. Un grup anonim de initiativa maghiar a scris ca activistii au acoperit crucile eroilor romani pentru ca erau ”amplasate ilegal”. Sacii de gunoi au fost indepartati.

In imaginile postate pe site-ulmaghiar se vad crucile cu saci menajeri de gunoi, lipiti cu banda adeziva

Cimitirul Valea Uzului e amplasat la granita dintre judetele Harghita si Bacau si este subiect de disputa intre UDMR si autoritatile locale. Motivul este ca Primaria Darmanesti a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa si cruci ale unor eroi romani langa crucile eroilor maghiari, dar si italieni si rusi, desi Primaria comunei Sanmartin din Harghita sustine ca cimitirul se afla pe teritoriul sau.

UDMR a protestat fata de intentia autoritatilor locale si a cerut guvernului Dancila sa impiedice ceremonia de inaugurare care ar fi trebuit sa aiba loc vineri, 17 mai. In cele din urma, ceremonia de azi a fost amanata. Un alt site de limba maghiara scrie ca sacii au fost indepartati.

Adauga un comentariu