Sport

CS Politehnica Iași s-a impus pe terenul celor de la RC Bârlad – GALERIE FOTO

Publicat: 08 mai 2022
CS Politehnica Iași s-a impus pe terenul celor de la RC Bârlad

CS Politehnica Iași s-a impus în meciul din cadrul etapei a III-a a Ligii Naționale de Rugby. Scorul final a fost de 52 la 7 (19-7, la pauză) pentru echipa ieșeană. De remarcat este faptul că ieșenii au învins pe terenul celor de la RC Bârlad.

Sâmbătă, 7 mai 2022, la Bârlad a avut loc, în cadrul etapei a III-a a Ligii Naționale de Rugby, meciul dintre echipa locală, RC Bârlad, și CS Politehnica Iași, care s-a terminat cu victoria echipei ieșene, cu scorul de 52 la 7 (19-7, la pauză).
Început într-un oarecare echilibru, dat, mai degrabă, de emoțiile revenirii în liga națională a echipei ieșene, după primul eseu, realizat de Giușcă în minutul 5 al partidei, meciul a curs doar spre un teren de țintă, cel al echipei gazdă.

De la gazde au lipsit 4 titulari, care au plecat la naționala Moldovei

De la echipa gazdă au lipsit 4 titulari, aflați la lotul echipei naționale a Republicii Moldova, iar rezervele nu au putut suplini, în a doua repriză, efortul depus de titulari. De altfel, în a doua repriză, rezervele și siguranța unui rezultat pozitiv au făcut diferența pe teren, jucătorii Politehnicii impunându-se și tactic, nu doar fizic.
Remarcăm, deopotrivă, jocul bun la aruncările de la margine, ieșenii nepierzând niciun balon, indiferent cine a repus mingea în joc, cât și viteza de pătrundere a lui Chiriac. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt rezultat obținut de Politehnica Iași.

În ce formulă a evoluat Politehnica Iași

Echipa ieșeană, pregătită de Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a jucat în următoarea formulă: linia I: Dinu (’54 Stanciuc), Goncear (’57 Matei), Vieru-Găină (’54 Platon); linia a II-a: Vasilache, Fânariu (’57 Bișoc); linia a III-a: Baboiu, Arăriței, Giușcă (’57 Holbocianu); mijlocași: Vaman (’54 Husdup), Michiduță (cpt.); linia de trei sferturi: Nicuță (’47 Bălan), Curcan, Neagu (’65 Gafița), Chiriac; fundaș: Matveev. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt rezultat obținut de Politehnica Iași.
Au punctat pentru echipa ieșeană: Giușcă, Neagu, M. Chiriac (2), Curcan (2), Platon și Husdup, eseuri, și Vaman (2) și Michiduță (4), transformări. Marius Chiriac a fost desemnat și omul meciului. Etapa următoare, a IV-a, va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 11:00, pe Stadionul „Tepro”, când la Iași va veni CSM Galați.
Adauga un comentariu