Sport

CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 și nici nu poate participa la baraj

Publicat: 13 mai 2022
CSA Steaua nu poate promova în Liga 1 și nici nu poate participa la baraj

 

Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului din Liga 2, CSA Steaua ocupă locul 4, în mod normal poziție care asigură participarea la un baraj de promovare în Liga 1, cu locul 7 din play-out-ul eșalonului de elită. Numai că roș-albaștrii nu au dreptul de a promova în prima ligă, astfel că, potrivit regulamentului, vor lăsa locul la baraj următoarei clasate.

Cu 49 de puncte și o etapă rămasă din play-off, CSA Steaua este sigură de locul 4 în play-off-ul ligii secunde. În mod normal, echipa de pe locul 4 ar disputa un baraj în dublă manșă cu ocupanta locului 7 în play-out-ul din Liga 1, numai că CSA Steaua, fiind club departamental, finanțat din bani publici, nu are dreptul de a promova în Liga 1.

Modificarea de regulament făcută de FRF spune clar: CSA Steaua nu poate participa la baraj!

În ciuda faptului că Legea Sportului în vigoare nu le dă dreptul să urce în Liga 1, „militarii” vor și se consideră îndreptățiți să participe la barajul programat pe 22, respectiv 29 mai.

Numai că o actualizare de regulament făcută în urma unei ședințe de Comitet Executiv al FRF din august 2020 le dă calculele peste cap.

Pe 18 august 2020, Federația Română de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial a aprobat „principiile de promovare aplicabile în situația în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență sau nu îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”. Adică exact cazul în care se regăsește CSA Steaua.

Modificarea ROAF a fost publicată pe site-ul FRF în aceeași zi:

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplinește condițiile de participare în Liga 1.

– Comunicat publicat pe frf.ro pe 18.08.2020
Adauga un comentariu