National

CSM a admis cererea de aparare a reputatiei profesionale a judecatoarei Rodica Susanu

Publicat: 11 iun. 2015
1

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis, in sedinta de miercuri, ca intemeiata cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de Rodica Susanu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. CSM a constatat ca sloganul inscriptionat pe banner-ul postat vis-a-vis de sediul Instantei Supreme, in perioada 13 – 14 mai 2015, a fost „de natura sa aduca atingere reputatiei profesionale a magistratului”.

Potrivit unui comunicat transmis de CSM joi, in urma verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara, s-a constatat ca, in perioada 13 – 14 mai 2015, „in proximitatea sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a fost amplasat un banner de dimensiuni considerabile inscriptionat cu sloganul ‘ICCJ accepta incompatibilitatea jud. Rodica Susanu‘”.

„Acesta a fost amplasat de catre Asociatia 21 Decembrie 1989, care are calitatea de recurenta intervenienta intr-un dosar repartizat spre solutionare completului de judecata din care face parte doamna judecator, in contextul in care aceasta a formulat declaratie de abtinere inaintea primului termen de judecata, care a fost respinsa, dar si a formularii a doua cereri de recuzare succesive, de asemenea respinse”, se arata in comunicatul CSM.

Sursa citata precizeaza ca inspectorii judiciari au retinut ca „prin sloganul mentionat s-a acreditat ideea ca solutionarea unei cauze nu se realizeaza de catre o instanta independenta si impartiala, afectand increderea cetatenilor cu privire la modul in care se infaptuieste actul de justitie la instanta suprema”.

„Sloganul afisat si amplasarea banner-ului intr-un loc public, unde a putut fi vazut de un mare numar de persoane, a fost de natura a genera cel putin indoieli cu privire la impartialitatea si probitatea profesionala a doamnei judecator Rodica Susanu, aducandu-i-se astfel atingere reputatiei profesionale si un grav prejudiciu de imagine”, a conchis Consiliul Superior al Magistraturii.

Adauga un comentariu