National

CSM a DEVANSAT termenul pentru numirea procurorilor

Publicat: 10 apr. 2013
1

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis devansarea termenului la care se va transmite avizul consultativ pentru numirea procurorilor cu aproximativ o luna. Avizul consultativ va fi dat pe data de 10 mai.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a devansat calendarul avizarii celor sase candidati propusi pentru functiile de conducere din parchete, acestia vor fi intervievati la 8 si 9 mai, iar avizele vor fi trimise Ministerului Justitiei in 10 mai.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a discutat, miercuri, cererea ministrului interimar al Justitiei, Victor Ponta, de modificare a calendarul de desfasurare a activitatilor prevazute in procedura de avizare a propunerilor pentru functiile de conducere la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

In urma discutiilor, Sectia pentru procurori a hotarat, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfasurare a activitatilor privind avizarea candidatilor propusi de Victor Ponta, a anuntat CSM intr-un comunicat de presa.

Astfel, potrivit noului calendar, in perioada 10-30 aprilie vor fi puse in dezbatere publica proiectele de management si vor fi verificate candidaturile, iar in 7 mai vor fi analizate rezultatele acestui demers.

In 8 mai vor fi intervievati candidatii pentru functiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general si adjunct al procurorului general din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar in 9 mai vor sustine interviurile candidatii pentru functiile de procuror-sef al DNA, procuror-sef si adjunct al procurorului sef din DIICOT, potrivit noului calendar.

Avizele in cazul celor sase candidati candidati propusi pentru functiile de conducere din parchete vor fi transmise de CSM Ministerului Justitiei in 10 mai.

Adauga un comentariu