National

CSM decide luni in legatura cu suspendarea Alinei Bica din magistratura

Publicat: 24 nov. 2014
1

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se intruneste, luni dimineata, pentru a decide privind suspendarea Alinei Bica din magistratura si pentru a lua act de demisia acesteia de la DIICOT, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Consiliu. Suspendarea Alinei Bica din magistratura va fi dezbatuta ca urmare a arestarii acesteia in dosarul despagubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Bica si-a inaintat, vineri, demisia de la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si din functia de procuror al Directiei, au declarat pentru Mediafax, sambata, surse oficiale.

Citeste si CTP: Cred ca mai lipseste Traian Basescu sa raspunda la niste intrebari puse de un procuror

Demisia a fost trimisa procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, au adaugat aceleasi surse.

Tot vineri, Nitu declara ca daca Alina Bica nu isi va da demisia, el, in calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza si va solicita revocarea ei din functia de conducere si din DIICOT.

Intrebat tot atunci cine va conduce DIICOT in perioada urmatoare, Tiberiu Nitu a spus ca, pentru inceput, conducerea Directiei va fi asigurata de adjunctul unitatii de parchet (Giorgiana Hosu), impreuna cu el.

Citeste si Gigi Becali, dezvaluire soc despre dosarul retrocedarilor in care apar Alina Bica si Dorin

Alina Bica a fost instalata la sefia DIICOT in mai 2013, fiind numita la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, premierul Victor Ponta.

Ea a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema. Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubirile aprobate in 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisieri din ANRP care a aprobat despagubirile.

Citeste si Alina Bica in stenograme cu Blejnar

Aceeasi masura preventiva a fost luata pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

Adauga un comentariu