National

CSM discuta demisia Monei Pivniceru din Consiliu si din magistratura

Publicat: 22 aug. 2012
1
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a reunit, astazi, pentru a lua in discutie demisiile Monei Pivniceru din CSM si din magistratura, procedura in urma careia aceasta va putea prelua Ministerul Justitiei, unde, din 7 iulie, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta, scrie rtv.net.
Luni, Ponta a insistat public ca plenul Consliului „sa nu continue sa blocheze ocuparea functiei de ministru al Justitiei de catre Mona Pivniceru„, precizand ca va fi prezent, si el, la sedinta de miercuri.
In acelasi context, premierul a spus ca nu intelege „amanarile si sabotajele” din partea membrilor CSM, afirmand despre acestia ca „sunt foarte prezenti in dezbaterile politice, dar nu si prezenti la serviciu ca sa ia act de o demisie”.
Victor Ponta a declarat, cu acelasi prilej, ca l-a auzit pe judecatorul Cristian Danilet, membru CSM, spunand ca este posibil ca sedinta de miercuri sa nu aiba cvorum, premierul precizand ca spera ca acest lucru sa nu se intample.
La sedintele plenului CSM, conditia de cvorum este de 15 membri prezenti dintre cei 19 ai Consiliului.
Pentru sedinta CSM de miercuri este anuntata, printre alte subiecte, demisia Monei Pivniceru din Consiliu, insa va putea fi discutata si cea din magistratura, daca aceasta va fi introdusa pe ordinea de zi, prin vot, la inceputul sedintei. „Ordinea de zi a sedintei este fixata cu cel putin trei zile inainte. Daca, intre timp, apar probleme noi ce trebuie discutate in plenul Consiliului, introducerea acestora pe ordinea de zi este supusa la vot la inceputul sedintei”, au declarat reprezentantii CSM.
Discutarea celor doua demisii ar urma sa puna capat unei perioade de doua saptamani in care subiectul preluarii Justitiei de catre Pivniceru a avut, dincolo de algoritmul legal, accente de incertitudine.
Mona Pivniceru, reprezentantul judecatorilor ICCJ in CSM, a fost anuntata drept propunere pentru Ministerul Justitiei in 6 august, ea urmand sa ii ia locul lui Titus Corlatean, mutat la Externe. In aceeasi zi, Sectia pentru judecatori a CSM a respins solicitarea privind detasarea Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei, pe o perioada de sase luni, in vederea numirii in functia de ministru. „Este inadmisibila detasarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii in orice functii, inclusiv in cele de demnitate publica numite si, in consecinta, a respins cererea de detasare la Ministerul Justitiei a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM”, a precizat, atunci, CSM.
Comentarii
  • Tanti mona , da matali bre nu stii cum , Ș di ci , Ș in ci masana ti urci , ș acuma bre , vrei saa ti urci direct in masana MINISTERULUI JUSTITAII bre !! DI CI , ș PINTRU CI ??? Vez matali saa faci mai intai bre cunostinȚ cu soferu , ca saa stii cini conduci masana BRE !!!

Adauga un comentariu