National

CSM ii are in vizor pe Victor Ponta si pe Traian Basescu

Publicat: 09 oct. 2014
1
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va analiza, azi, declaratiile premierului, Victor Ponta, cu privire la sechestrul impus de Parchet in dosarul Lukoil, urmand sa decida daca se impune sesizarii Inspectiei Judiciare, asupra unei eventuale atingeri aduse independentei procurorului, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Totodata, Horatiu Dumbrava a cerut si sanctionarea lui Traian Basescu, pentru declaratiile facute pe tema dosarului Microsoft.
Mai exact, atat declaratiile lui Victor Ponta, cat si decizia ulterioara a procurorilor de ridicare partiala a sechestrului au determinat reactii politice, dar si reactia CSM, care urmeaza sa decida daca a fost afectata independenta procurorului de caz, potrivit HotNews.

Citeste si:Victor Ponta, nemultumit de sechestrul de la Lukoil: Procurorul nu cred ca e foarte interesat ca sunt 3.500 de angajati

 
In ciuda informatiilor vehiculate in presa, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a sustinut ca decizia apartine procurorului si ca n-a fost influentat politic.
Luni, premierul, Victor Ponta, declara despre dosarul Lukoil, ca procurorul este suveran si independent in cercetarea cazului, insa ca Executivul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea persoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati, potrivit Mediafax. Ponta a facut referire si la sechestrul asupra unor bunuri ale companiei, comentand: „Banuiesc ca cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele in Rusia sau nu stiu unde si nici rafinaria nu o mutau maine din Romania„.
Adauga un comentariu