Sport

CSM refuza sa-i dea banii baschetbalistului Bruson

Publicat: 18 apr. 2007
14

• Clubul Sportiv Municipal Iasi a atacat la Curtea de Apel Iasi o decizie a Tribunalului Iasi prin care baschetbalistului american Tyland Bruson i-au fost recunoscute o serie de drepturi pentru perioada in care a activat in campionatul national • Intr-un alt dosar de la Judecatoria Iasi, conducerea CSM refuza sa-i plateasca salariul lui Bruson

Clubul Sportiv Municipal Iasi a atacat la Curtea de Apel o decizie a Tribunalului Iasi prin care baschetbalistului american Tyland Bruson i-au fost recunoscute o serie de drepturi pentru perioada in care a activat in campionatul national. Reprezentantii CSM sustin ca americanul nu ar trebui sa beneficieze de prea mult drepturi pentru ca nu a fost semnat nici un contract intre cele doua parti. Scandalul dintre CSM si baschetbalistul american este mult mai amplu, pe rolul Judecatoriei existand un alt dosar in care Bruson cere despagubiri salariale. Americanul sustine ca CSM ar trebui sa-i acorde drepturi salariale in valoare de 4.875 dolari pentru activitatea prestata la Iasi, intre 15 ianuarie si 8 aprilie 2006. De asemenea, sportivul american mai solicita daune materiale de 170 dolari si 4,5 milioane lei (450 RON).

Baschetbalistul sustine ca pe data de 15 ianuarie 2006 a semnat un contract cu CSM Iasi pentru a juca pe perioada campionatului national de baschet in cadrul echipei de la CSM. „Desi am respectat clauzele contractuale, Clubul Sportiv nu s-a achitat de obligatiile ce si le-a asumat in sensul de a achita drepturile salariale, de a asigura cazarea, mesele principale si serviciile de internet precum si biletul de avion Bucuresti – USA. Ca urmare, pe toata perioada campionatului am fost nevoit sa apelez ajutorul familiei din SUA pentru a putea sa ma intretin”, a precizat baschetbalistul Tyland Bruson in cererea de chemare in judecata. Dincolo de neplata drepturilor salariale, americanul mai sustine ca nici cazarea de la Hotelul Sport din Iasi nu a fost asigurata. „In ceea ce priveste cazarea de la Hotelul Sport din Iasi, deoarece clubul nu a achitat facturile, am fost pusi in situatia de a ramane fara spatiu locativ si de a plati personal acest serviciu. Este lesne de imaginat ce povara a fost pentru subsemnatul acest campionat, departe de familie, fara venituri, fiind in situatia de a solicita bani familiei pentru a putea trai aici”, a mai precizat baschetbalistul. Pe de alta parte, conducerea CSM sustine ca baschetbalistul american nu avea nici un contract individual de munca incheiat cu acest club sportiv si astfel nu are dreptul sa ceara despagubiri banesti. „Sustinerile reclamantului ca si-a respectat clauzele contractuale nu sunt reale, sunt afirmatii facute pentru a impresiona instanta. A lipsit de la antrenamente si, mai grav, a refuzat sa participe la meciuri. Neexistand un contract semnat legal, nu exista obligatii si drepturi”, a precizat conducerea CSM Iasi in actele depuse la dosar.

Adauga un comentariu