Eveniment-Social

CTP: „Acum avem un cuplu de dictatori mai puternic decat Ceausescu”

Publicat: 02 mart. 2012
1

Reputatul jurnalist s si-a lansat ieri, la Iasi, cartea „Filmul mut in Romania surda”. Prezentata in Aula Magna Mihai Eminescu a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, lucrarea este, in opinia lui Emil Hurezeanu, o critica a filmului la standarde occidentale, „o carte care seamana foarte mult cu ceea ce fac anglo-saxonii”. Volumul naste in mintea cunoscatorilor intrebari legate de utilitatea unei astfel de analize. „E prea multa forta stilistica implicata intr-un obiect prea neinsemnat.”

Analiza filmului se face din punctul de vedere al unui instrument de propaganda si de manipulare, din ratiuni politice. „Filmul mut in Romania surda” replaseaza inceputurile propagandei la nivel mondial in 1912, odata cu lansarea celui mai scump film din acea perioada, „Independenta Romaniei„. Axa principala a cartii o reprezinta falsificarea unor fapte istorice si transferul de imagine a unor personalitati istorice catre Nicolae Ceausescu. „In acest moment avem un cuplu de dictatori mai puternic decat Nicolae si Elena Ceausescu: domnul rating si doamna share”, a conchis autorul lucrarii aparute la o editura din Iasi.

Comentarii
  • Reputatia lui CTP e de curnalist nr.*,de turnator,de sluga a lui Felix Motanul si Patriciu,de diletant in literatura,critca cinematografica si analiza politica,asadar cu ce drept vine acest impostor care intoxica tara de 2* de ani cu jegurile sale,cu ce drept vine in spatiul culturii sa-l maculeze cu simpla lui prezenta.Rusine corpului profesoral de la UAIC ca au acceptat asemenea insulta!

  • Bine tintit Nero!!! Adevaratul OM de cultura care trebuie sa dea lectii la Iasi este Hunor, veterinar de profesie si ministrul asa zisei culturi din Romania. Bravo natie!

  • Ce ura ai in tine mai LUPU ANDREI.Nu supori sa stii ca mai mult de jumatate din tara asta l-a votat pe Basescu.Suporta,bre ca esti barbat. Si eu am suportat cand l-ai votat pe Iliescu. Am respectat votul majoritatii chiar de nu mi-a placut.

Adauga un comentariu