Stiri si curiozitati

CTP: La primele vorbe romanesti ale lui Tusk, lumea si-a dat seama cat de ridicol a fost Tariceanu

Publicat: 11 ian. 2019

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, discursurile sustinute in sala Ateneului din Bucuresti, cu ocazia preluarii de catre Romania a presedintiei semestriale a Uniunii Europene.

El a remarcat preocuparea oficialilor europeni de a oferi un mesaj nu doar celor prezenti in sala, ci tuturor romanilor, lungimea discursului premierului Dancila, dar si abordarea lui Calin Popescu-Tariceanu, care a ales sa vorbeasca in engleza in timp ce presedintele Consiliului European, Donald Tusk a facut-o in romana.

”In seara aceasta romanii au putut sa vada cum arata monstrii de la Bruxelles, asa cum au fost demonizati de Dragnea si echipa lui, o sa-i spun echipa in seara aceasta, pentru ca s-au intamplat lucruri mult prea importante si frumoase.

Au vorbit Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, au vorbit intr-un mod care m-a surprins, ma asteptam fireste la un interes pentru Romania in acest moment al conducatorilor UE, dar nu ma asteptam la atata preocupare in a comunica nu numai cu sala de la Ateneu, cu toti romanii care s-au uitat la tv.

Acea mentionare a Daciei 1300, intr-un discurs in limba romana de catre Donald Tusk te duce pana in satele din Romania.

Faptul ca fiecare dintre vorbitori s-a pregatit, a ales niste citate din mari personalitati culturale ale Romaniei, ca si-au adaptat discursul pentru tara noastra, puteau foarte bine sa rosteasca niste alocutiuni uscate in limba de lemn, nu au facut-o.

Ce arata asta? Ca UE are nevoie de Romania in acest moment pentru ca trece prin momente foarte dificile si Romania chiar poate fi de folos in cel mai inalt grad Uniunii Europene.

De aceea au facut toate acestea.

Sigur ca este un soi de campanie de sarm, incearca se ne castige, dar simplul fapt ca au facut asta, ca s-au gandit sa faca asta inseamna ca Romania conteaza pentru ei. Pe mine ma face sa vibrez dupa multa vreme de cand am vazut discursuri politice interne si externe.

Nimeni nu a simtiti lipsa lui Dragnea, cred ca toata lumea s-a gandit ce avea sa caute Dragnea intr-un asemenea context.

Ma intreb cum va mai putea rosti Dragnea niste discursuri ca acelea – vom face noi cum vrem noi, nu cum vrea Bruxelles-ul.

Tariceanu a gasit o formula cat se poate de nefericita, s-a apucat sa vorbeasca in limba engleza pentru a-si masca discursul alba – neagra cu care incerca sa-si mentina discursul anti european de pana acum si in acelasi timp sa se dea european vorbind in engleza.

La auzul primelor vorbe romanesti ale lui Donald Tusk toata lumea si-a dat seama cat de ridicol a fost Calin Popescu Tariceanu.

Totodata, doamna Dancila a repetat de nu stiu cate ori – ”calea europeana este ireversibila”, ”Romania in Europa, nu se poate altfel”.

Uitati-va la dimensiunile discursului, cel mai mare de pana acum. Ma intreb daca i l-a aprobat Dragnea la asemenea dimensiuni.

Va fi un moment care va influenta, dupa parerea mea, anul electoral in Romania”, a comentar Cristian Tudor Popescu, la Digi24.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit