Culinar

Cu această salată anti balonare scapi de probleme. În cât timp își face efectul

Publicat: 10 mai 2021
bol cu salata anti balonare cu varza si morcov
Salata anti balonare tratează inclusiv constipația și conferă energie. Trebuie consumată 3 seri la rând, în loc de cină

Balonarea este o stare de rău, care apare din cauza hormonilor din carne, dar şi din cauza grăsimilor şi zaharurilor. Când apare, e bine să scapi de ea cât mai repede. În caz contrar, netratată la timp, poate duce la gastrită, colită, ulcer gastric și ulcer duodenal. Descoperă în acest material o salată anti balonare.

Alimentaţia noastră diferă mult faţă de cea a bunicilor şi străbunicilor noştri. Ei mâncau exclusiv din produsele din gospodărie, carnea era doar la sărbători mari şi predominau legumele şi plantele. Nici măcar zahărul nu era un aliment accesibil. Poate de aceea nu aveau probleme de sănătate cauzate de alimentaţie. Noi, în schimb, consumăm alimente procesate, uleiuri rafinate, fructe şi legume pline de substanţe chimice şi carne cu hormoni. Acestea duc la şubrezirea sănătăţii. Încearcă astăzi o salată anti balonare.

Reţetă pentru tratarea balonării

Consum-o nu doar pentru a scăpa de balonare, ci şi pentru a o preveni.

Ingrediente:

 • morcovi
 • sfeclă roşie
 • varză
 • legume cu frunze verzi
 • ulei de măsline
 • zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Salata se face din: o parte sfeclă roşie, o parte morcovi, trei sferturi varză, legume verzi la discreţie. Mai poţi adăuga: rucola, salată verde, usturoi mărunţit, mărar, pătrunjel, frunze de ţelină. Stropeşte-le pe toate cu ulei de măsline şi cu zeama de lămâie.
Ideal este să consumi salata în loc de cină, timp de 3 zile la rând. Efectele se vor vedea aproape imediat. Nu doar că vei scăpa de balonare, dar îţi va creşte şi nivelul de energie, vei trata constipaţia şi vei începe să slăbești.

Alimente care tratează balonarea cu succes

Ca să nu mai suferi de balonare, introdu în alimentaţie şi aceste alimente:

 • pepene verde. Este o sursă excelentă de eletroliti, licopen, potasiu şi vitaminele B şi C;
 • avocado. E o sursă de grăsimi sănătoase. Acestea sunt necesare pentru funcţionarea optimă a sistemului cardiovascular;
 • pătrunjel. Nu-l ignora, doar pentru că are un gust uşor amărui. El întăreşte rinichii şi purifică organismul. Ştiai, spre exemplu, că se prepară salata numai din pătrunjel şi sare, ca să tratezi durerile de articulații?
 • castravete;
 • ceapă verde. Detoxifiază, purifica şi elimină apa în exces din organism. În plus, sulful din ea are efect antibiotic;
 • roşii. Este excelentă în foarte multe reţete de salată.

Alte sfaturi pentru o stare de bine

Această salată anti balonare este excelentă, dar ideal este să consumi și ceai de pelin. El ajută ficatul să se regenereze. Astfel, te ocupi de mai multe organe și îți pui corpul la treabă. Pentru slăbit, poși apela la dieta daneză. Atenție însă la ea! E un regim alimentar restrictiv, care poate duce la efectul yo-yo. Acesta e cauzat de reluarea obiceiurilor nesănătoase, dinainte de cura de slăbire. Cel mai bine este să îți ajustezi regimul alimentar, dar și stilul de viață treptat. Astfel, deprinzi obiceiurile sănătoase și nu mai ești tentat să te întorci la vechea viață. Adoptând regimul sănătos, clar că nu vei mai avea probleme cu greutatea, balonarea și constipația.

Nu uita, de asemenea, să bei apă suficientă zilnic. Ai nevoie de 6-8 pahare.

Adauga un comentariu