Local

Cu bugetul pe masă! Ședință fierbinte la vârful Consiliului Județean. Se anunță război pe față

Publicat: 14 feb. 2020

Aleșii județului Iași se vor reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Cel mai important proiect de hotărâre este legat de bugetul județului pe anul în curs. Plenul Consiliului Județean va mai analiza și alte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a instituției

Deliberativul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței care va avea loc în data de 17 februarie, de la ora 10:00, vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Printre proiectele de hotărâre care vor fi analizate de plenul județului se numără și cel privind bugetul general al județului pe anul în curs. Este de așteptat ca proiectul de buget să stârnească scandal, mai ales că unii aleși județeni s-au arătat deja nemulțumiți de cum Executivul a împărțit fondurile din acest an.

„Consilierii județeni vor discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții pentru Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie «Cuza Vodă» Iași și pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași, cu aplicare de la 1 martie 2020. Consilierii județeni vor mai discuta un proiect de hotărâre privind reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, începând cu data de 1 martie 2020. Aleșii județeni vor mai discuta și despre reparațiile curente din Programul de lucrări drumuri și poduri al DJADP Iași pentru anul 2020”, au arătat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Noi proiecte pentru drumuri

Aleșii județului vor discuta și despre aprobarea demarării procedurii de achiziție publică de acord- cadru pentru activitatea de deszăpezire pe drumurile județene pentru perioada 2020-2022 și alocarea fondurilor necesare desfășurării acestei activități. Pe ordinea de zi va mai figura un proiect privind aprobarea demarării procedurii de achiziție publică pentru lucrări de covoare bituminoase, asigurarea scurgerii apelor pluviale și siguranța rutieră pe drumul județean DJ 281 A: Deleni, km 3+700 – 5+400 și asigurarea unui credit de angajament în valoare de 1.2 milioane lei. Consilierii vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării managementului instituțiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Județean Iași.

„Consilierii vor mai discuta un proiect de hotărâre privind modificarea punctului 12 din Anexa nr. 5 la Hotărârea Consiliului Județean Iași nr. 220/28.09.2016 privind constituirea Consiliilor de administrație la spitalele subordonate Consiliului Județean Iași, dar și aprobarea rețelei învățământului special din județul Iași pentru anul școlar 2020-2021”, au mai menționat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu