National

Cu cât umflă preţul roşiilor samsarii: Care ar trebui să fie prețul real!

Publicat: 02 iun. 2020

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, Florin Ciobanu, a explicat de ce pieţele sunt invadate de samsari sau comercianţi şi nu de producătorii reali de fructe şi legume.

Florin Ciobanu vorbește despe motivul pentru care mulţi dintre cei care vând în pieţe sunt samsari/comercianţi.

“A fost, poate mai şi este o mafie a pieţelor, dar de câţiva ani avem o asociaţie a administratorilor de pieţe cu care suntem în contact de 2-3 ani, cu sediul la Sibiu, şi am înţeles că problema nu ar fi numai la ei, ar fi şi la noi. Pieţele au fost date de primării, în administrarea unor firme care, ca să-şi poată plăti taxele de concesiune trebuie să încaseze bani. Iar noi, producătorii, nu suntem tot anul în pieţe, mai ales iarna. Iar în aceste pieţe au rămas comercianţii sau samsarii, dar ei sunt cei care plătesc chiria la tarabă”, a spus Florin Ciobanu.

Întrebat care este diferenţa între preţul, de exemplu, al roşiilor, de la poarta fermierului de unde sunt preluate de samsari şi până la taraba din piaţă unde sunt vândute, Florin Ciobanu a explicat: „De multe ori se şi dublează preţul, dacă nu chiar mai mult. Peste 100%”.

Adauga un comentariu