Cancan ultimă oră

Cu câți bani rămân, de fapt, câștigătorii Asia Express

Publicat: 29 nov. 2021

Marele premiu de la Asia Express este de 30.000 de euro, însă câștigătorii nu vor băga în buzunar toți banii, întrucât suma este impozitată de către stat.

Câștigătorii Asia Express vor rămâne cu mai puțini bani după impozitarea premiului de 30.000 de euro. Acest lucru nu este o noutate. Taxele se aplică indiferent dacă vorbim despre un concurs transmis la televizor ori într-un alt cadru.

Legea prevede foarte clar un lucru: orice câștig în urma unei competiții este impozitat de către stat.

Mai exact, veniturile din premii se impozitează reținându-se la sursă o cotă de 10% aplicată venitului net determinat printr-un calcul destul de simplu.

Câți bani câștigă, de fapt, învingătorii de la Asia Express
Dând la o parte impozitul, câștigătorii Asia Express urmează să primească în conturi nu 30.000, ci mai puțin. Premiul final e de 26.890 euro.

Premiul real valorează în lei în jur de 134.000, o sumă deloc neglijabilă. La ea se adaugă și salariile pe care concurenții le-au obținut în urma semnării contractului pe durata celor două luni de filmare în Turcia, Azerbaijan și Israel.

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării câștigurilor din premii.

Din suma de 30.000 de euro, se scade 123, echivalentul aproximativ a 600 de lei, din care rămânem cu 29.877 euro. Din venitul net, statul reține încă o dată 10%, de aici rezultând premiul final de 26.890 de euro.

 





Adauga un comentariu