National

Cu ce avion ar putea zbura Klaus Iohannis. Oana Stancu: E o afacere socanta

Publicat: 05 iul. 2016
1

Presedintele Klaus Iohannis ar putea zbura cu un avion vechi de 14 ani, care i-a apartinut fostului premier italian Silvio Berlusconi si care ar costa statul roman foarte multi bani, avand in vedere ca un astfel de model de aeronava nu se regaseste in flota noastra aeriana.

Pe 8 iulie 2015, aceasta aeronava a fost adusa la Bucuresti, pe Aeroportul Baneasa si a fost vazuta de SPP.

„Este o afacere de-a dreptul socanta. Vorbim despre cel putin 20 milioane de euro. Am primit pe surse important faptul ca 8 iulie 2015, aeronava a fost adusa la Bucuresti, pe Aeroportul Baneasca, a fost vizionata de STS, nu de TAROM, nu de oameni din Ministerul Transporturilor. Am identificat-o dupa numarul pe care il poarta aceasta aeronava: 62209. Am aflat date extrem de importante despre ea”, a spus Oana Stancu.

Daca va fi cumparata de guvernul roman, ”va fi o intreaga paguba”, a continuat jurnalista, motivand ca, in Romania, ”companiile aeriene nu au aceasta aeronava in flota, astfel ca va trebui training pentru piloti”.

De asemenea, si partea tehnica va trebui asigurata de noi, iar costurile de mentenanta se ridica la 1-4 milioane de euro pe an.

In plus, la 2-3 ani se face un test de siguranta care ajunge la doua milioane de euro.

”Mie imi miroase a spaguta”, a comentat Catalina Porumbel.

Adauga un comentariu