Sanatate si frumusete

Cu ce boli te poti alege in timpul unui zbor de cateva ore cu avionul

Publicat: 14 aug. 2019
14

Aerul uscat din avion distruge mucoasele protectoare ale organismului, favorizand patrunderea sau inmultirea unor bacterii deja existente. Iradierea este, de asemenea, o problema, un zbor de trei-patru ore dus-intors echivaland cu radiatiile absorbite in timpul unei radiografii toracice.

STOMAC SI SINUSURI.  Umiditatea scazuta din avion va poate usca excesiv caile respiratorii. In lipsa mucoasei care actioneaza ca o bariera pentru germeni, organismul este expus infectiilor respiratorii, gastroenteritelor si nu numai, scrie abcnews.go.com. Ca o masura de protectie, evitati sa va duceti mainile la ochi sau la nas prea des, mancati alimente bogate in antioxidanti (in aeroporturi gasiti diverse sortimente de iaurturi cu musli) si spalati-va cat de des pe maini.

CIRCULATIA SANGELUI. Presiunea scazuta din cabina, la care se adauga sedentarismul, poate incetini circulatia sangelui, afectandu-i mai ales pe cei care sufera de tromboza si alte probleme vasculare. Femeile care iau anticonceptionale sau au istoric in familie de ateroscleroza si alte probleme circulatorii ar trebui sa se ridice de pe scaun si sa se plimbe prin avion la intervale de o ora.

URECHI.  Starile de rau si greata incep in urechea interna si sunt provocate mai ales de turbulente. Sfatul medicilor este sa rezervati un loc in dreptul aripilor avionului, cea mai stabila zona a aeronovei.

CELULE IRADIATE. La peste 9.000 de metri deasupra pamantului, suntem expusi la un nivel destul de ridicat de radiatii cosmice. Un zbor de trei-patru ore inseamna jumatate din cantitatea de radiatii absorbite in timpul unei radiografii toracice. Iradierea provoaca anumite modificari la nivelul celulelor, iar personalul de bord si gravidele sunt categoriile cele mai vulnerabile.

TULBURARI DE SOMN. Daca traversati rapid mai multe tari, ritmul circadian va este dat peste cap complet. Expunerea mare la lumina ajuta cel mai bine creierul si organismul sa se adapteze.

Adauga un comentariu