Stiri Turism

Cu ce destinatii vrem sa ii atragem pe israelieni in Romania

Publicat: 16 feb. 2012
9

Muntii Carpati, statiunile balneare, turismul de aventura si circuitele sunt principalele produse turistice pe care operatorii de profil din Romania le-au prezentat la targul de turism de la Tel Aviv (Israel), International Mediterranean Tourism Market, desfasurat in perioada 14-15 feburarie.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), peste 20.000 de turisti din Israel au vizitat anul trecut Romania, in crestere cu 8%.

„In anul 2011 s-au inregistrat 83.376 sosiri ale vizitatorilor din Israel la frontiera, in crestere cu 2.7% fata de anul precedent. In unitatile de cazare, in primele 9 luni ale anului 2011 s-au inregistrat 67.377 sosiri. Dintre acestea, 48.476 s-au inregistrat in Bucuresti si orasele resedinta de judet (crestere de 30% fata de 2010), 14.224 in statiunile montane (scadere de 9,7%) si 1.445 in statiunile balneare (crestere de 17.4%) „, au declarat reprezentantii MDRT pentru DailyBusiness.ro.

Operatorii romani prezenti la International Mediterranean Tourism Market mizeaza in acest an pe o crestere a numarului de turisti israelieni.

„In ultimii ani s-a remarcat o evolutie a profilului turistului israelian care viziteaza Romania, de la cei care aveau legaturi personale cu Romania, la turistii interesati de anumite tipuri de turism care pot fi oferite in conditii avantajoase in tara noastra: circuitele, turismul de aventura, turismul balnear, city-break. Turistii israelieni aleg Romania pentru petrecerea vacantelor datorita varietatii atractiilor turistice, proximitatii, securitatii tarii si preturilor adaptate la calitatea serviciilor oferite”, au spus reprezentantii MDRT.

International Mediterranean Tourism Market este un eveniment care se adreseaza atat specialistilor, cat si publicului larg, eveniment la care Romania participa de 16 ani.

In acest an, targul a reunit expozanti din 25 de tari, iar din partea Romaniei au fost prezenti 8 operatori de turism.

„Turismul romanesc in Israel are traditie. In ultimii ani, interesul israelienilor pentru Romania a crescut, precum si numarul turistilor din si spre Israel. Sunt 300.000 de originari romani in Israel, cu copii, nepoti”, a declarat recent ambasadorul Romaniei in Israel, Edward Iosiper, potrivit presei locale.

In 2011, sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au totalizat 7,611 milioane, in crestere cu 1,5% fata de anul precedent, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Majoritatea vizitatorilor straini provin din tari situate in Europa (94,3%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 57,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din: Ungaria (35,2%), Bulgaria (18,2%), Germania (8,7%), Italia (8,0%) si Polonia (5,7%).

Adauga un comentariu