Cu ce se înlocuiește zahărul alb? Toată lumea știe că zahărul nu intră în categoria alimentelor sănătoase. Dar nu toată lumea știe cu ce să înlocuiască zahărul alb.
Zaharul rafinat este chiar adesea comparat cu o otravă. Riscurile asociate supraconsumului sunt mult mai grave decât o simplă carie.
Pentru a înlocui zahărul, îndulcitorii artificiali nu sunt cea mai bună soluție. Într-adevăr, adaugă foarte multe calorii la mese. Din fericire, există 15 ingrediente naturale fără niciun risc pentru sănătate. Iată-le:
Gustul siropului de agave seamănă cu mierea. Prin urmare, este perfect pentru ceaiul fierbinte sau gheață. Cu toate acestea, dacă sunteți la o dietă, consumați-o cu moderație, deoarece agava conține multă fructoză.
Siropul de arțar este perfect pentru rețetele de prăjituri de casă sau pentru a fi pus pe clătite sau napolitane.
Pentru a obține un gust dulce în rețetele tale, pune o ceașcă de stafide în procesorul tău de alimente și adaugă-l apoi in preparate.
Pentru cafeaua dvs. înlocuiți zahărul cu scorțișoară. Acest condiment îți va îndulci băutura și îți va stimula sistemul imunitar.
Doar o picătură sau două de extract natural de stevie pentru a îndulci un bol de făină de ovăz, de exemplu.
Cu un indice glicemic scăzut, curmalele sunt perfecte pentru aluatul de tort sau pentru prajituri. Știți că 12 – 15 curmale înlocuiesc 180 g de zahăr alb?
Folosiți zahărul de nucă de cocos pentru a înlocui zahărul în smoothie-urile de fructe sau sucurile de fructe stoarse.
Mult mai sănătos decât zahărul rafinat, siropul de orez brun are un gust ușor de unt și alune.
Acest zahăr are avantajul de a nu fi rafinat. Nu își pierde vitaminele și mineralele. 1 gram de zahăr alb corespunde unui gram de zahăr din trestie.
În următoarea ta reteta cu banane, folosește banane foarte coapte, pentru a nu adăuga zahăr alb. Bananele devin în mod natural mai dulci pe măsură ce se coc.
Zahărul care se găsește în mod natural în lapte este perfect pentru înlocuirea zahărului în cafea. Deci, gândește-te de două ori înainte de a adăuga o linguriță de zahăr alb în cafeaua sau ceaiul tău.
Caisele curățate le puteți amesteca în iaurt grecesc simplu sau le puteți mânca cu pâine integrală. Piureul de caise este de asemenea excelent într-o prăjitură cu iaurt.
Puteți înlocui zahărul alb cu sucul de portocale proaspăt stors in rulouri și produse de patiserie. De asemenea, puteți congela sucul într-o tavă cu cuburi de gheață pentru a-l păstra mai mult timp.
Melasa este amestecul de trestie de zahăr, struguri și sfeclă. Pe lângă faptul că adăugați puțin fier și calciu în produsele de patiserie, evitati să folosiți zahăr alb.
Pentru a face o cremă balsamică, pur și simplu se fierbe oțetul balsamic până când se formează un lichid gros. Apoi folosiți-l pentru a vă decora mâncărurile savuroase sau dulci. Oferă un gust apreciat dulce și acru.