Sfaturi pentru casa si gradina

Cu stimuleaza gradinariii profesionisti inmultirea prin butasi a plantelor

Publicat: 03 mai 2018
14

La inmultirea plantelor din butasi uneori apare problema de inradacinare. Pentru a accelera procesul acesta, puteti recurge la stimulente de productie industriala, cele mai populare dintre ele sunt kornevin si heteroauxin. Dar exista cateva modalitati populare, testate in timp.

  • Miere. In 1,5 litri de apa se dizolva 1 lingurita de miere, tulpina se plaseaza in solutie la o treime si este mentinuta timp de 12 ore.
  • Cartofi. Pentru inradacinare va fi potrivit un cartof de mari dimensiuni. Din el sa indeparteaza cu grija toti ochii, se face o taietura si se introduce tulpina. Cu o udare suficienta ea va da repede radacini. Chiar si butasii care se inradacineaza  foarte greu, dau radacini, deoarece ei obtin din cartofi o multime de substante nutritive.

Citeste si Idei de folosire in gradina a bicarbonatului de sodiu! Memoreaza-le pe toate, pentru ca iti vor prinde bine

  • Suc aloe. In apa cu butas se adauga 3-7 picaturi de suc aloe proaspat. Acesta nu numai ca accelereaza aparitia radacinilor, dar si stimuleaza sistemul imunitar al butasului.
  • Apa de salcie. Cateva ramuri de salcie (sunt potrivite si cele de plop, rozmarin, racita) se tin in apa pana la aparitia radacinilor. Cand apar radacinile, crengute  pot fi scoase din apa si pusi in ea butasi. Apa rezultata nu este schimbata numai in caz de necesitate adaugata.
  • Drojdie. Se prepara o solutie de drojdie (100 mg per 1 l) si butasii sunt plasati pentru o zi, apoi ei se spala si se pun intr-un recipient pe jumatate umplut cu apa.Adauga un comentariu