Eveniment-Social

„Cu totii la Alba”, proiect demarat de Scoala Gimnaziala „Dimitrie Sturdza” Popesti cu ocazia Centenarului

Publicat: 19 nov. 2018
1

Pe data de 29 noiembrie 2018, la Scoala Gimnaziala „Dimitrie SturdzaPopesti, reprezentata prin: director – prof. Adrian Hagiu, director adjunct – prof. inv. primar Octavia-Artemiza Ispir, prof. Ionut Alupoae – in calitate de profesor coordonator, prof. Viviana Grigore, prof. inv. primar Laura Mujdei, prof. inv. primar Nicoleta Carp, prof. Constantin Carp, prof. Constantin Catana – in calitate de profesori colaboratori, se va desfasura o activitate extracurriculara cuprinsa in proiectul „Cu totii la Alba” – proiect demarat cu ocazia sarbatoririi celor 100 de ani de la Marea Unire.

"Intrucat ne dorim sa realizam activitati centrate pe dimensiunea formativa a scolii si sa cultivam elevilor nostri valori semnificative in raport cu temporalitatea si cerintele societatii actuale, mentionam si intentia noastra de a participa cu aceasta activitate in cadrul proiectului educational „Scoala pentru valori autentice” (initiat de ISJ Iasi), la tema lunii decembrie – „Unitate si democratie”. In acest mod, consideram oportuna dorinta noastra de a dezvolta elevilor deprinderi, atitudini si comportamente relevante pentru valorea promovata in luna decembrie. Proiectul „Cu totii la Alba” nu se afla la prima editie, ci  presupune o continuare a ceea ce elevii Ṣcolii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Popesti, alaturi de dascalii lor au inceput in urma cu 6 ani, atunci cand s-a stabilit ca la data de 1 Decembrie a fiecarui an premergator  Centenarului, la Scoala Gimnaziala „Dimitrie Sturdza” Popesti sa se organizeze activitati extracurriculare deosebite, menite sa marcheze aṣa cum se cuvine momentul infaptuirii Marii Uniri de la 1918 ṣi a evenimentelor istorice majore ce au condus spre acest ideal", au precizat reprezentantii Scoli Gimnaziale "Dimitrie Sturdza" Popesti.

Proiectul de anul acesta este centrat pe un program artistic de amploare ce va fi sustinut pe data de 29 noiembrie 2018, incepand cu ora 11:30, de catre elevii ciclului gimnazial ai structurii Popesti si Harpasesti, ajutati fiind si de interventiile „artistice” ale unor cadre didactice ale scolii. Programul este structurat pe trei sectiuni:

1. Interpretare muzicala (vocala si instrumentala) – 13 melodii cu tematica patriotica;

2. Recitare de poezii – 5 poezii dedicate neamului nostru;

3. Teatru – punerea in scena a doua scenete cu o valoare istorica impresionanta („Ṣtefan catre Daniil Sihastrul’’, adaptare dupa versurile lui Andrei Ciurunga, „Regina Maria pe front’’, adaptare dupa memoriile reginei Maria). Ne propunem prin intermediul acestui program artistic sa imbinam in mod armonios literatura, muzica, istoria si religia si, totodata, sa imprimam in sufletele elevilor nostri iubirea pentru patrie.

"Suntem onorati sa anuntam faptul ca la activitatea noastra ne vor fi alaturi urmatorii invitati : Sterian Vicol – poet, preṣedintele Societatii scriitorilor ‘’C. Negri’’ din Galati, directorul revistei de cultura “Porto Franco’’ Galati, Horia Zilieru – poet, Florin Lazarescu – scriitor, Ṣef Serviciu Editura ṣi Publicatii la Muzeului National al Literaturii Romane Iaṣi, Valentin Talpalaru – scriitor, Carmelia Leonte – scriitor, Redactor la Muzeului National al Literaturii Romane Iaṣi, Liviu Apetroaie – scriitor, muzeograf- Muzeul ‘’Mihai Eminescu’’, Iaṣi, preot paroh Vasile Matcovici, preot paroh Mihai Zvoraste, reprezentantii Primariei comunei Popesti. Ne dorim ca dumnealor sa ne calce cu bucurie pragul scolii si sa ne transmita ganduri bune cu privire la intalnirea festiva dedicata Centenarului Marii Uniri. Chiar daca fizic nu ne vom afla la Alba-Iulia, cadrele didactice ale scolii impreuna cu elevii nostri vor face tot posibilul pentru ca la finalul activitatii sa se poata spune: Noi am fost…cu totii la Alba!”, au mai adaugat acestia.

Adauga un comentariu