Bizar

Cu totii ne ferim de ele si de obicei nu le mai luam cand ni se ofera, dar gresim. Uite cat de utile sunt monedele din cupru

Publicat: 23 mai 2018

Specialistii spun ca un banut din cupru are un cost de fabricatie cu mult peste valoarea sa monetara. Asta nu inseamna insa ca nu ii putem noi oferi un plus de valoare, folosindu-l in cateva scopuri greu de imaginat daca nu le-ar fi incercat altii si nu ne-ar fi spus si noua. Iata deci ce poti face cu monedele din cupru, dand banutilor pe care ii ratacim prin buzunare si portofele o noua sansa.

Prima sarcina primita de micile monede roscate va fi cu siguranta pe placul domnilor. O sticla de vin uitata deschisa isi pierde din aroma si, mai rau, din gust, din cauza ca sulfitii reactioneaza in prezenta oxigenului. Nu e cazul sa aruncati insa vinul si recurgeti, in schimb, la un mic truc care va ofera o solutie facila la aceasta problema. Turnati vinul intr-un pahar, luati o moneda din cupru, spalati-o si apoi aruncati-o in recipient. Agitati moneda cu ajutorul unei lingurite pentru scurt timp, apoi indepartati-o. Veti simti diferenta la miros si gust imediat.

Ramanem la scurta lectie de chimie, dar ne mutam cu materialul didactic in gradina. Cei pasionati de cultivarea florilor si a legumelor ridica din sprancene atunci cand intrusii dau buzna in recolta. Ei bine, astazi vom alunga melcii cu ajutorul micilor monede din cupru. Spun aceiasi specialisti bine informati ca metalul reactioneaza cu mucozitatea melcilor prin emiterea unor semnale electro-neurale (un fel de electrosocuri in miniatura) care alunga imediat micile creaturi. Asezati deci cateva monede la baza plantelor care au nevoie de protectie. Recuperati monedele pentru alte utilizari inteligente sau pentru urmatoarea recolta.

Daca nu aveti o surubelnita la indemana si e musai sa infiletati un surub, atunci apelati la o moneda din cupru. Isi face bine treaba, chiar daca implica un dram de efort.loading...

Adauga un comentariu