Sport

Cucerim si Parisul? Patru romance pe tabloul principal la Roland Garros, doi capi de serie

Publicat: 16 mai 2016
1

Dupa câteva turnee bune în ultima luna si jumatate (Halep s-a impus la Madrid, Begu are cel putin trei sferturi de finala la turnee importante – Charleston, Madrid si semifinala la Roma), româncele spera sa impresioneze la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Pe tabloul principal sunt calificate deja patru românce (Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru), însa „legiunea” se poate mari în urma calificarilor care încep azi.

La 38 de ani de la succesul Virginiei Ruzici la Paris si la doi ani distanta de la finala reusita de Simona, România viseaza din nou la cununa cu lauri în capitala Frantei. Halep (cap de serie numarul 5) e principala speranta, marea Navratilova explicând ca, daca joaca asa cum a facut-o la Madrid, nimeni nu îi poate sta în cale.

Pentru fazele superioare mizam de data aceasta si pe Irina Begu, o sportiva aflata în mare forma. Bucuresteanca are rezultate excelente în ultimul timp, iar saptamâna trecuta – când a fost învinsa de Serena, în penultimul act de la Roma (în primul set s-a luptat de la egal la egal cu numarul unu mondial) – nu face decât sa confirme perioada de gratie prin care trece Irina. Gratie performantelor din ultimul timp, Begu este de azi numarul 28 în lume, astfel ca va beneficia de statutul de cap de serie, care o va proteja de adversari grei în primele tururi. Monica Niculescu, al carei stil incomodeaza multi adversari, se simte excelent pe zgura si poate la rândul sau sa faca o figura frumoasa.

Emotii în calificari

Celor patru sportive mentionate anterior li s-ar putea adauga alte trei jucatoare, în proba de simplu. Andreea Mitu, Patricia Tig si Sorana Cîrstea vor evolua în calificari si, dupa ultimele rezultate, au toate atu-urile sa se califice pe tabloul principal.

De mentionat de faptul ca, Mitu are sanse sa ajunga pe tabloul principal si daca pierde în calificari, pentru aceasta fiind nevoie sa se retraga patru alte jucatoare deja calificate gratie pozitiilor ocupate în clasament. Cum accidentarile sunt foarte frecvente la fete, nu este un aspect de neglijat. Oricum, Mitu va fi printre favorite în calificari, astfel ca misiunea ei de a accede între cele mai bune 128 nu va fi extrem de grea.

Baietii intra în cursa de azi

La masculin nu avem niciun reprezentant calificat pe tabloul principal, însa Adrian Ungur si Marius Copil vor juca în calificari. Ambii vor evolua în primul tur al calificarilor, însa misiunea nu e usoara pentru niciunul dintre ei. Ungur va evolua în compania experimentatul Go Soeda, în timp ce Copil va da piept cu numarul 122 ATP, Tim Smyczek. Americanul a avut câteva rezultate bune în ultimul timp, inclusiv o victorie în fata compatriotului John Isner.

5 românce au fost pe tabloul principal la Roland Garros în 2015: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgeru, Monica Niculescu si Andreea Mitu. Cel mai departe a ajuns aceasta din urma, care a bifat o optime (Mitu a fost învinsa de Van Uytvanck, scor 6-1, 6-3).

A 115-a editie a Roland Garrosului se va desfasura în perioada 22 mai – 5 iunie.

Adauga un comentariu