Actualitate

Cuibul celor mai tari tepari din Iasi. Nici procurorii nu s-au atins de ei

Publicat: 15 iun. 2014
1

@ Bancile comerciale au de recuperat sume de ordinul milioanelor de euro @ Firmele pe care le controlau au intrat in faliment si nimeni nu stie unde s-au dus banii @ De ani de zile le rad in fata autoritatilor si executorilor @ A fost depusa si o plangere penala

„Astea sunt legile din Romania si acesta este sistemul. Au luat bani de la banci nu i-au mai dat inapoi si acum nu avem ce sa le facem. Nu vor sa predea bunurile firmei, sa le scoatem la vanzare in vederea recuperarii banilor. Am depus si plangeri penale si nu rezolvam nimic”, a spus unul dintre lichidatorii care au mari batai de cap cu acesti „afaceristi”.

Citeste si: Un afacerist ramane fara casa pentru ca a luat fonduri europene. Gaura de milioane de euro

Este vorba despre familia Gafita ale carui afaceri au cartierul general undeva pe strada Dorobanti nr. 9. Desi au incasat in conturile pe care le controlau sume de ordinul milioanelor de euro de la Uniunea Europeana si de la bancile comerciale, afacerile derulate prin intermediul firmelor Stephani SRL, Stephani Impex SRL si Vog Investment SRL se afla in faliment. Desi au pagubit bancile comerciale cu sume atat de mari, administratorii acestor societati comerciale refuza sa se supuna legislatiei in vigoare si sa predea bunurile care ar trebui sa fie scoase la vanzare, astfel incat sa fie recuperate o parte din datorii. Astfel, desi firma Vog Investmen SRL a intrat in insolventa in anul 2009 nici pana astazi administratorul Virgil Octavian Gafita nu a predat lichidatorului un numar de 7 masini care erau puse garantie pentru un credit in valoare de 400.000 de euro contractat de la BCR in anul 2007.

Citeste si: Peste doua milioane euro duse pe apa Sambetei

Lichidatorii ar fi vrut sa scoata la vanzare cele 7 masini ale firmei dintre care 2 marca Kia, 2 Renault si 3 Peugeot (o parte dintre acestea sunt autoutilitare de transport marfa), dar nu au putut deoarece dupa cum s-a mai precizat Virgil Gafita a refuzat sa le predea. De aceea, lichidatorii au depus o plangere penala care se afla si astazi in lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului si la Parchetul de pe langa Tribunal. Anchetatorii au transmis autoritatilor ultimele informatii despre dosar la data de 22 iunie 2011, cand au precizat ca cercetarile se afla inca in derulare. Intre timp BCR a predat sarcina recuperarii sumei de 415.908 de euro catre SC Kruk SA subsidiara a unei societati poloneze de management al creantelor. Si statul roman prin Ministerul de Finante are de recuperat de la Vog Investment SRL peste 18 miliarde de lei vechi. Familia Gafita nu a putut fi contactata. La numerele de telefon ale firmelor, afisate pe paginile de internet, nu a raspuns nimeni.

Gaura si la fondurile europene

De precizat ca este vorba despre aceeasi familie de afaceristi care a obtinut o finantare de 3 milioane de euro din fonduri europene pentru a realiza la marginea drumului european intre municipiul Iasi si Letcani unul dintre cele mai moderne depozite frigorifice din judetul Iasi. Hale cu suprafete utile de sute de metri patrati, dotate cu instalatii frigorifice moderne in care urmau sa lucreze zeci de angajati s-au numarat printre promisiunile facute Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Din toate aceste promisiuni au ramas doar zeci de procese de recuperare a banilor europeni, ai statului roman si ai altor societati private din Romania.

Citeste si: Smecherii care au tocat milioane de euro din fonduri europene, urmariti de zeci de creditori

Demarat in jurul anului 2007, proiectul a fost implementat conform procedurilor timp de aproape 2 ani. Practic cladirile in care trebuia amenajat depozitul si instalatiile de intretinere au fost ridicate. APRDP a apucat sa vireze „beneficiarului”, firma Stephani Impex SRL, un avans de circa 200.000 de euro si cu toate acestea proiectul nu a mai fost finalizat. De asemenea, o alta firma patronata de familia Gafita a intrat in insolventa. Banca Comerciala Romana are de recuperat si de la aceasta societate comerciala suma de 3.493.171 de lei, dar la coada s-au mai asezat sa-si recupereze banii inca 14 societati comerciale la care se mai adauga restante la plata taxelor si impozitelor catre stat.

Comentarii
 • Nu v au platit de a ti scris asa articol? Cam asta inseamna sa faci afaceri in Ro, muncesti pe branci, bancile si statul stau la coada sa ti o traga si o fituica de provincie te face hot.Nu toti cititorii avem creierele spalate…

  • Nu cumva faceti parte din familia Gafita de faceti acest comentariu ?Foarte multi ieseni stiu ca aceasta familie se ocupa numai de tepe. Bravo, sunt oameni de „inalta” calitate!

   • Nu trebuie sa faciparte din familie ca sa ti dai seama cand citesti articole scrise la comanda. Intamplator cunosc politica ziarului…platesti, nu public…nu platesti, te porcaiesc de nu te vezi…de obicei anunta telefonic aparitia ca sa te gandesti daca scoti banul sau nu.

   • Lichidatoarea Diaconu cea care sifoneaza la BZI(aveti grija prieteni ce stati de vorba cu ea) m-a dus de rapa si pe mine cu o afacere tot asa cu articole la comanda ei si facand numai rau !Acum ma rog in fiecare zi sa nu o uite Dumnezeu!Asa ca oamenii care au realizat atatea sigur stiu cu cine au de a face !

 • Alt articol scris din burta.
  Saracii sunt faliti! Depozitul din fotografie a fost preluat de Banca Carpatica! Despre ce vorbiti? Despre o societate de recuperatori venita sa jupoaie si ei pielea romanilor? Cui credeti ca ii e mila de banci?

 • ofer senzatii ,sunt sexy si rea
  suna-ma la telefon
  0757548434
  0771669890
  0743893257
  nu va fie frica ,am o varsta trecuta de prima tinerete,

  • Tu ai scris articolul? tipic romanesc, cand nu exista argumente coerente, se trece la jigniri si injuraturi. Asta fac ziaristii, politiecienii..de ce altii ar proceda altfel?…daca nu e educatie…nimic nu e.

  • Tu ai scris articolul? tipic romanesc, cand nu exista argumente coerente, se trece la jigniri si injuraturi. Asta fac ziaristii, politiecienii..de ce altii ar proceda altfel?…daca nu e educatie…nimic nu e.

  • Esti un mare mare mincinos si nesimtit domnule. Du-te la munca si nu te mai lua de cei care produc ceva in tara asta. Daca ai munci si tu ceva nu ai mai fi un sarac de doi bani

  • Ciprian e un om extrem de serios, cei care l-au cunoscut si lucreaza cu el vad asta, asa ca nu mai arunca cu gunoaie aiurea stimabile…

Adauga un comentariu