Local

Culmea ghinionului! Un inginer din Iași a izbit un pieton care traversa neregulamentar, dar a fost condamnat. Șoferul, deși nevinovat de producerea accidentului, a fost prins pe picior greșit dintr-o prostie! (Exclusiv)

Publicat: 07 apr. 2021
Un echipaj de Poliție și un bărbat care suflă în etilotest
Un inginer din Iași a fost condamnat de judecători, după un incident bizar: un om al străzii s-ar fi aruncat în fața mașinii conduse de bărbat

Judecătorii ieșeni l-au trimis la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru a munci în folosul comunității, pe un inginer de 54 de ani care a fost condamnat. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au pedepsit pe Adrian Smârcu la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Întreg scandalul a ieșit la iveală după un incident bizar care a avut loc în traficul rutier din Iași

Un inginer de 54 de ani a fost trimis de judecători să muncească la Institutul de Psihiatrie „Socola”, după un incident bizar în trafic. Șoferul, care a fost pedepsit cu suspendare, a spus că un boschetar i-a sărit în fața mașinii. După incident, conducătorul auto a fost testat, iar polițiștii ieșeni au constatat că ieșeanul era băut.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Adrian Smârcu la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», fie în cadrul Consiliului Local – Spitalul Clinic de Recuperare Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Adrian Smârcu, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul inginerului Adrian Smârcu a început pe 21 aprilie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe 23 martie 2019, în jurul orei 17:05, a condus autovehiculul marca Toyota, pe o șosea din Iași, având o îmbibație alcoolică peste limita legală (conform buletinului de analiză toxicologică din 25 martie 2019, emis de IML Iași, la prima probă, avea o îmbibație alcoolică de 2,26 grame la mie alcool pur în sânge, iar, la a doua probă, 2,06 grame la mie alcool pur în sânge)”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Șoferul susține că un boschetar a sărit în fața mașinii

Oamenii legii au mai afirmat că, pe 23 martie 2019, în jurul orei 17:05, au fost anunțați cu privire la producerea unui accident rutier la o intersecție din zona străzii Gării. Polițiștii au constatat că, pe carosabil, se afla întins un om al străzii (un bărbat), D.R. Lângă acel bărbat era oprit autoturismul marca Toyota.

„Numitul D.R. a fost consultat la fața locului și transportat la spital, însă nu au fost identificate mărci traumatice, care să ateste contactul dintre acesta și autoturism. Polițiștii au stabilit identitatea șoferului auto, în persoana inculpatului. Întrucât acesta avea un comportament agitat și mirosea a alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,82 g/l alcool pur în aer expirat. El a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate două probe de sânge”, au adăugat anchetatorii ieșeni cu privire la Adrian Smârcu.

La audieri, inginerul ieșean a recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice. Acesta a afirmat că, în seara zilei de 22 martie 2019, a fost la casa lui din zona Bucium, unde a organizat o petrecere, care a durat până spre dimineața zilei de 23 martie 2019. Ieșeanul a mai susținut că nu poate preciza cu exactitate cantitatea de băuturi alcoolice consumate.

„A doua zi m-am trezit în jurul orei 7:00 și am desfășurat activități gospodărești în curte și în casă, consumând până la ora 12:00 trei pahare cu vin, de 200 ml fiecare. În jurul orei 16:00 am plecat cu autoturismul proprietate personală însoțit de alți doi prieteni. Când am ajuns la o intersecție, un bărbat a sărit și s-a lovit intenționat de aripa dreaptă față a mașinii mele”, a subliniat inginerul ieșean în fața magistraților.

Comentarii
  • Culmea ghinionului? :)))
    De la 7 la 12 bei 1l de vin, asta la nivelul declaratiilor dar la nivel de alcoolemie au fost peste 2l si asta e ghinion? Nu! E bautor cronic, cel putin!
    Acum poate bea linistit cativa ani pana isi va recupera permisul, daca si-l va mai recupera.

Adauga un comentariu