Actualitate

Culmea nesimtirii! Dati un leu pentru un puscarias? Relu Fenechiu si-a trecut averea pe apropiati si acum implora mila judecatorilor. Autoritatile dorm in papuci

Publicat: 30 nov. 2018
1

@ Puscariasul Relu Fenechiu este sarac lipit pamantului, daca ne luam dupa cererea formulata la Judecatoria Iasi @ Intr-un dosar in care este urmarit pentru recuperarea prejudiciului din Dosarul "Transformatorul", Fenechiu a cerut ajutor public judiciar, metoda la care apeleaza doar cei fara venituri si care spera la un proces echitabil  @ Finantele trebuie sa arate ce venituri lunare are fostul condamnat @ "In ceea ce priveste executarea silita a debitorilor, aceasta trebuie dusa la îndeplinire de catre executorul judecatoresc, prin toate formele prevazute de lege, în sarcina sa cazând identificarea bunurilor si veniturilor acestora. La acest moment, executarea silita este suspendata de drept pâna la solutionarea definitiva a dosarului de partaj si a contestatiilor la executare aflate pe rolul instantelor de judecata", spune lichidatorul @ Fenechiu nu comenteaza @ "Inca o data va spun, nu ma mai sunati! O seara buna, multumesc!", spune Relu Fenechiu.

Culmea tupeului pentru fostul ministru al Transporturilor si deputat PNL Relu Fenechiu, condamnat penal pentru acte de coruptie. Acesta vrea sa induioseze instantele de judecata si, totodata, sa taraganeze dosarele de executare silita.

Servicii Energetice Moldova Sa, prin lichidator judiciar Sierra Quadrant SPRL, vrea sa recupereze prejudiciul, insa, puscariasul Relu Fenechiu a cerut reexaminarea cererii de ajutor public judiciar. Asta, dupa ce pe data de 27 septembrie i-a fost refuzata.

Fenechiu pozeaza intr-un om sarac care nu-si poate permite sa plateasca un avocat sau diferite taxe cerute de magistrati. In realitate, acesta are proprietati si afaceri imobiliare prin interpusi, cum este Cristian Ghibu sau sotia lui Mariana, tocmai pentru a nu atrage atentia "recuperatorilor".

Cererea de reexaminare este programata pe data de 5 decembrie. "Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat. Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50 la suta", se arata in OUG nr.51/2008, privind ajutorul public judiciar.

Pentru a se lamuri ce venituri are Relu Fenechiu, judecatorii au cerut informatii de la Fiscul iesean in cursul acestei saptamani. Inspectorii finantisti trebuie sa arate daca Fenechiu se afla in baza de date cu venituri impozabile.

Conform informatiilor detinute de BZI, Fenechiu este inregistrat doar cu venituri dobandite din salarii. Instanta va hotari daca se incadreaza intr-un cuantum care sa permita acordarea ajutorului public judiciar.

Contactat telefonic de catre reporterii BZI, Relu Fenechiu a refuzat sa faca comentarii. "Inca o data va spun, nu ma mai sunati! O seara buna, multumesc!", spune Relu Fenechiu. Oficial, cererea de reexaminare a fost formulata de catre sotia fostului condamnat, Mariana Daniela Fenechiu.

Lichidatorul nu sta pe ganduri

Relu Fenechiu si fratele sau Lucian au fost condamnati la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in Dosarul "Transformatorul". Relu Fenechiu a primit cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, dar a facut doar o parte, acum aflandu-se in libertate.

Prin intermediul mai multor complici a vandut catre Servicii Energetice Moldova SA transformatoare uzate, judecatorii stabilind un prejudiciu important de 5,6 milioane lei. Acum, prin executorii judecatoresti se incearca recuperarea prejudiciului, dar Fenechiu strange cu dintii de avere.

"In ceea ce priveste executarea silita a debitorilor, aceasta trebuie dusa la îndeplinire de catre executorul judecatoresc, prin toate formele prevazute de lege, în sarcina sa cazând identificarea bunurilor si veniturilor acestora. La acest moment, executarea silita este suspendata de drept pâna la solutionarea definitiva a dosarului de partaj si a contestatiilor la executare aflate pe rolul instantelor de judecata", au precizat pentru BZI, Sierra Quadrant SPRL.

Executorii judecatoresti au identificat doua imobile pe numele lui Relu Fenechiu, situate in zona Bucium. Si Lucian Fenechiu risca sa ramana fara doua imobile situate tot in zona Bucium.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Afacerile merg

Desi a iesit relativ recent din puscarie, se poate spune despre Relu Fenechiu ca o duce excelent. In afara de banii pe care i-a incasat din vanzarea caselor din cartierul I.C. Bratianu din Bucium, fostul condamnat a initiat un proiect cu sase blocuri de locuinte, sub denumirea de I.C. Bratianu Residence. In acte nu apare oficial.

Beneficiar al noului cartier este societatea Gamon Gym Club SRL, cu sediul in bulevardul Cantemir nr. 7, ce are ca obiect de activitate "activitati de intretinere corporala".

La aceeasi adresa functioneaza sala de fitness New Power Gym. Pe langa calitatea de beneficiar al cartierului rezidential, Gamon Gym Club SRL are si calitatea de constructor.

Legatura cu Fenechiu se poate observa si de pe Luna si este revoltator de ce institutiile abilitate ale statului nu au reusit pana acum sa dovedeasca faptul ca Fenechiu este putred de bogat. In actionariatul societatii apare Laura Ghibu cu suta la suta din partile sociale, sotia lui Cristian Ghibu.

Acesta din urma este omul de incredere al lui Relu Fenechiu, ce a ocupat functiile de director CFR, secretar de stat si director adjunct in Primaria Iasi, functii obtinute pe vremea cand Fenechiu era sef la filiala PNL.

In 2014, firma Fene Grup SA, societate controlata de Fenechiu, se transforma in Engeko SA, administrator desemnat fiind societatea Globocon SRL. Aceasta din urma este administrata tot de Cristian Ghibu. Intre timp, si alte afaceri sunt dezvoltate de catre oamenii lui Fenechiu.

Totusi, de ceva timp, Finantele iesene organizeaza licitatii pentru valorificarea bunurilor inregistrate pe Engeko SA, dar valoarea bunurilor nu este semnificativa.

Comentarii
  • Întotdeauna și oriunde în lume infractorii vor recurge la tot felul de tertipuri pentru a scăpa definitiv sau cît mai ieftin. Justiția prin structurile ei are marele rol de a-i împiedica în acțiunile lor , altfel nu e justiție. E orice altceva, dar nicidecum justiție. Țara fără justiție sau cu justiție coruptă (care nu e justiție), e o țară (țară ?) de infractori care încurajează , susține și alimentează infracțiunea. La mulți ani, țară de infractori !

  • Fără o justiție corectă, serioasă, eficienta, cu rol mare în prevenirea faptelor de natura penală, care să creeze un precedent în asa fel încât alții sa nu mai încalce legea, vom ajunge rău tare!!! În fapt, instituțiile care se ocupă cu descoperirea infractorilor nu sunt decât fabrici de făcut bani la avocați! Ulterior, actul de justiție nu se mai aplică, sau se aplică foarte greoi și defectuos!

  • nu ii este rusine porc nesimtit! a furat cat a putut ,a facut averi necalculabile ,isi tine baiatul la Londra,a facut nunta in Austria, a furat cat a putut pana si de la fostele neveste,face concedii de mii de euro ,are masini f scumpe ,relatii cu toti hotii Roamniei ,,,acte false cu fonduri europene , ar trebui sa mai faca inca macar 20 de ani de puscarie !HOTUL! VAr4

Adauga un comentariu