National

Culmea SPAGII – sa pleci cu banii in buzunar si sa te intorci fiindca sunt prea putini

Publicat: 23 aug. 2016
1
Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Timisoara l-au trimis in judecata, in stare de arest, pe inspectorul antifrauda Alexandru Bogdan Cojocaru, pentru luare de mita si pe complicele acestuia, Ciprian Vasile Ciocan, acesta din urma fiind complice la luarea de mita. Potrivit unui comunicat al DNA, in timpul unui control efectuat la o societate comerciala, inspectorul Alexandru Bogdan Cojocaru a pretins mita de la un om de afaceri, prin intermediul lui Ciprian Vasile Ciocan, in schimbul favorizarii firmei respective.

Vezi si EXPLOZIV! In ciuda procurorilor DNA si a autoritatilor romane, Relu Fenechiu face combinatii de miliarde din puscarie

 
„In acest context, inculpatul Cojocaru Alexandru Bogdan nu a incheiat niciun act final de control ori inspectie fiscala, mai mult a intreprins actiuni de tracasare a reprezentantilor societatii controlate, materializate prin solicitarea repetata de documente si invitarea acestora la sediul institutiei din municipiul Deva si efectuarea de verificari paralele ce priveau alte aspecte decat obiectul principal al controlului, finalizate prin aplicarea unor sanctiuni contraventionale minore, toate cu scopul de a pune presiune si a-i determina in cele din urma sa accepte conditiile impuse, respectiv de a accepta sa dea cu titlu de mita anumite foloase materiale ori pecuniare”, se arata in comunicat.

Vezi si SCANDALOS! Un politist primea SEX pe post de SPAGA

Astfel, pe data de 2 iunie, omul de afaceri i-a oferit lui Ciprian Vasile Ciocan suma de 2.100 lei. A doua zi, inspectorul s-a prezentat la sediul firmei si a returnat spaga, lasand sa se inteleaga ca suma oferita de acesta nu ar fi suficient de mare si de aceea a restituit-o. In cursul zilei de 7 iunie, omul de afaceri s-a intalnit cu Alexandru Bogdan Cojocaru, ocazie cu care acesta din urma i-a reprosat ca nu l-a cautat mai repede pentru ca lucrurile ar fi putut fi rezolvate mai demult, dar ca ele se pot aranja si in aceasta faza, „dar prin toamna:. In continuare, inspectorul antifrauda i-a oferit consultanta denuntatorului, sfatuindu-l sa deschida o firma unde sa transfere toate activele societatii vizate de control, care ulterior urma sa fie inchisa.
Adauga un comentariu