Medicamente

Culoarea si forma medicamentelor pot influenta reusita unui tratament

Publicat: 24 ian. 2011

Potrivit unui studiu recent cele doua criterii afecteaza modul in care percepem actiunea medicamentelor. Chiar si numele ori gustul pot influenta perceptia noastra legata de eficacitatea unui tratament. 

Combinatia perfecta de pastile, in functie de forma, culoare si gust, ar putea asigura chiar reusita unui tratament, gratie efectului placebo, existand chiar sansa reducerii efectelor secundare, sustin cercetatorii de la Universitatea Bombay, in India. 

Conform unui raport publicat in International Journal of Biotechnology, pastilele roz si cele rosii sunt preferate, in general. In cadrul unui studiu realizat cu ajutorul a 600 de subiecti, s-a aratat ca 14% considera ca tabletele roz sunt mai dulci decat cele rosii, in timp ce cele galbene sunt percepute ca fiind sarate, perceptii fara vreo legatura cu realitatea, relateaza Science Daily.

In ceea ce priveste tabletele albe sau bleu, 11% dintre voluntari le-au perceput ca avand un gust amarui. Despre cele oranj, voluntarii au spus ca sunt mai degraba acre. 

Pastilele rosii preferate de femei
Tabletele rosii au fost preferate mai ales de catre subiectii de varsta mijlocie, de doua ori mai multi decat cei tineri optand pentru acestea. In general, femeile au fost atrase de aceasta culoare. 

Oamenii de stiinta sunt de parere ca, in mod surprinzator, se acorda prea putina atentie acestor aspecte.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit