Stiri medicale

Culorile si personalitatea

Publicat: 01 feb. 2011

Numeroase studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca putem fi influentati  de culori. Se spune despre persoanele care poarta culori inchise ca emana putere, forta mentala si multa vointa. Potrivit psihologilor, culorile ne ajuta sa transmitem exact mesajul dorit sau sa ne cunostem interlocutorul mai bine. Iata ce spun culorile despre personalitatea noastra:

Alb

Persoanele care prefera albul se remarca prin diplomatie si tarie de character, sunt generoase si sunt adeptele stilului de viata simplu. 

Albastru

Este o culoare odihnitoare care creste imunitatea organismului si faciliteaza regenerarea celulara. Persoanele care prefera albastrul sunt de incredere, sincere, loiale, stabile, luptatoare si dornice sa se perfectioneze intr-un domeniu de activitate. Sunt firi introvertite si ajung sa fie usor dezamagite pentru ca pun prea mult suflet in tot ceea ce fac. 

Galben

Este o culoare care stimuleaza sistemul nervos central, nervul optic si sistemul limfatic. Persoanele care prefera galbenul sunt pline de viata, sensibile, uneori timide. Au o sanatate fizica si mentala de invidiat si au tendinta de a devein, uneori, egoiste. Galbenul este culoarea preferata si de persoanele nesigure pe ele pentru ca trezeste si intensifica increderea. Culoarea galbena imbunatateste capacitatea de concentrare. Nuantele de galben-auriiu sunt benefice atat pentru corp cat si pentru minte. 

Negru

Reprezinta nevoia de singuratate, necunoscutul. Persoanele care prefera negrul sunt adesea greu de abordat fiind foarte conservatoare, dar din clipa in care le veti cunoaste mai bine veti descoperi ca sunt devotate. Culoarea neagra amplifica energia corpului, dar nu trebuie folosit niciodata singur ci in combinatie cu alte culori pentru ca induce o stare depresiva.

Portocaliu

Este o culoare ce caracterizeaza persoanele calde, ambitioase, dar si generoase. Portocaliul este stimulent respirator si sexual si ajuta la asimilarea mai rapida a informatiilor noi, dar este si stimulent al dorintei de sociabilitate. Persoanele care prefer aceasta culoare sunt optimiste.

Rosu

Este culoarea persoanelor cu temperament impulsiv si oarecum mai irascibil. Rosu stimuleaza vointa si curajul, incalzeste si activeaza. Aceste persoane au o personalitate debordanta, dar sunt foarte rationale. Aparent sunt firi puternice, dar pe interior sunt sensibile. Adesea sunt impulsive si poseda dorinta de a domina in orice situatie. Femeile care prefera culoarea rosie sunt pasionale si traiesc clipa.

Roz

Este o culoare ce denota imaturitate, dar in acelasi timp induce o stare de confort si relaxare. Aceasta culoare spune despre persoana care o poarta ca doreste sa copilareasca si sa retraiasca bucuria tineretii. Aceste persoane nu au capacitatea de a lua decizii si sunt obsedate de propria persoana. 

Verde

Este o culoare tonica, preferata de persoane prietenoase, perfectioniste si autoritare. Culoarea verde diminueaza stresul si anihileaza nelinistile. Persoanele care aleg combinatia verde – galben au o fire duplicitara si prezinta intotdeanua faptele intr-o lumina favorabila lor.

Violet

Este considerate o culoare regala, sacra. Violetul stimuleaza creativitatea si accelereaza ritmul gandirii. Persoanele care prefera violetul adora fantasticul si traiesc intr-o lume a lor, separata de lumea reala.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit