Economic Local

Cultivatorii de tomate din Iasi au primit 150.000 de euro pentru investitii

Publicat: 11 dec. 2017
Editia PDF
11 Oct. 2019

Beneficiarii subventiilor pentru rosiile cultivate din sere trebuie sa aduca documentele justificative pentru a primi banii promisi. Pana in prezent, din cei 64 care s-au inscris si sunt eligibili pentru a primi banii, 50 au incasat deja ajutorul financiar, iar alti 13 vor primi sumele promise pana pe data de 20 decembrie. Doar unul dintre iesenii care a avut proiectul bun pentru a primi banii nu a depus documentele justificative.

Cultivatorii de tomate beneficiaza de un ajutor de 3.000 de euro/an/beneficiar pentru rosiile pe care le cultiva in solarii. Sumele se acorda intr-o singura transa. Suma de 3.000 de euro se acorda celor care au demonstrat ca au valorificat doua tone de tomate cultivate în spatii protejate. Iesenii au fost interesati de program, in prima etapa fiind inscrisi 117 beneficiari, iar in a doua, 76. Doar o parte din acestia au indeplinit conditiile pentru a primi banii de la stat, fiind vorba in total de 78 de beneficiari din ambele cicluri.

Citeste si : Informatii importante despre proiectul Start-up Nation. Sute de firme noi primesc finantare la Iasi

Ajutorul financiar stabilit pentru anul viitor va fi de 40.000 de euro si se va asigura de la bugetul de stat. Banii se vor acorda si anul viitor, intrucat in sectorul legumicol deficitul de productie la cultura tomate cultivate in spatii protejate se inregistreaza mai ales in perioada de iarna, cand agricultorii sunt nevoiti sa cheltuie mai multi bani cu aceste culturi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit